Двох зрадників з СБУ засудили за катування у Криму патріота Костенка

|
Версия для печатиВерсия для печати

Це перший такий вирок з початку війни в Криму.

Двох колишніх працівників СБУ заочно засудили до 9 та 10 років позбавлення волі. Їх звинуватили в катуванні в Криму активіста Олександра Костенка, повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя. 

"Це перший вирок за порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України) з початку міжнародного збройного конфлікту в Криму. Прокурори в суді довели, що засуджені ув’язнили та катували українського активіста Євромайдану Олександра Костенка", - інформує керівник прокуратури Криму Ігор Поночовний.

У повідомленні прокуратури сказано, що дії обвинувачених є серйозним порушенням ст. 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Обвинувачені після окупації півострова ворожими силами почали співпрацювати з ворогом і пішли на службу до так званого управління ФСБ РФ по Республіці Крим та м. Севастополь. На початку 2015 року експрацівники СБУ викрали та ув’язнили українського активіста, учасника Революції Гідності Олександра Костенка.

Чоловіка катували електричним струмом, проти нього здійснювали фізичне насильство та погрози. Так "співробітники ФСБ" намагалися вибити з нього зізнання у злочині, якого активіст не вчиняв. Йдеться про нанесення тілесних ушкоджень співробітнику спецпідрозділу "Беркут" у 2014 році на Майдані Незалежності у Києві.

Згодом над Костенком почали суд. Обвинувачення проти нього представляла колишня окупаційна "прокурорка" Криму Наталія Поклонська, за цю справу вона отримала "генерала".

УГОРІ: АНДРІЙ ТИШЕНІН (ЛІВОРУЧ) ТА АРТУР ШАМБАЗОВ. ФОТО COURT.INVESTIGATOR.ORG.UA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]