«Економічну контррозвідку» СБУ очолив позаштатний радник ОП з шайки Татарова — Наші гроші

|
Версия для печатиВерсия для печати

Заступником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України у серпні 2022 року призначили Артема Шило, який останніми роками був позаштатним радником всього Офісу президенту, а до того уже працював в СБУ — у ті часи йому закидали причетність до зловживань службовим становищем.

Про це йдеться у матеріалі «Наших грошей».

На новій посаді Шило курує діяльність підрозділу, який є аналогом сумнозвісного Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки – так званій «економічній контррозвідці». Цей підрозділ неодноразово потрапляв у різні скандали, як от обкладання даниною імпортерів медичних препаратів за часів Порошенка. Щоправда за нової влади один із фігурантів тієї справи — Микола Беззубенко — став радником голови Офісу президента Андрія Єрмака та захистив дисертацію про ухиляння від сплати податків під науковим керівництвом Олега Татарова.

Сам Артем Шило на початку президентства Зеленського працював в СБУ заступником Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.

«У анонімних замовних публікаціях його звинувачували у крадіжках грошей з банківських рахунків, нібито здійснених за допомогою хакерів, чию діяльність і контролював департамент Шила. Жодних доказів корупції не було, але його родина не бідувала. Журналісти «Схем» виявили, що родина Шила має маєток під Києвом, оформлений на батька. Йдеться про котедж у «Золоче» (село Вишеньки) в Бориспільському районі», - зазначають «Наші гроші».

Під час переділу сфер впливу в СБУ між угрупуваннями Єрмака та Баканова у 2021 році він звільнився із служби. Згідно з офіційними даними Артем Вікторович Шило у лютому 2022 року відкрив і у липні закрив у Харкові ФОП, зареєстроване для діяльності у сфері права та інформатизації. Паралельно у  квітні 2022 року  він заснував у Києві юридичне ТОВ «Пріккер», директором якого є батько — Віктор Шило.

Також розслідувачі знайшли слід Артема Шила в 2021 році в «Укрзалізниці» — його ім’я пов’язують з Євгеном Лященком. Останній є колишнім керівником «Медіа групи Україна» Ріната Ахметова, а у 2021 році був призначений членом правління «Укрзалізниці».

«Нині Лященка називають близьким до керівництва Офіса президенту», - підкреслює видання.

Артем Шило повернувся в СБУ відразу після того як його очолив Василь Малюк після звільнення Івана Баканова.

«У період між звільненням та призначенням до СБУ Малюк був заступником міністра МВС. У цей же період Малюк засвітився на святкуванні дня народження Татарова разом з заступником керівника Офісу Генпрокурора Олексієм Симоненком. Що і дало оглядачам привід говорити про те, що Малюк знаходиться в орбіті впливу Татарова, який в Офісі президента курує правоохоронні органи», - зазначає автор матеріалу засновник проекту «Наші гроші» Юрій Ніколов.

Водночас журналісти простежили ще одну особливість: Артем Шило – це син Ольги Шило, однієї із завідувачів кафедр Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, яка разом з заступником голови Офісу президента Олегом Татаровим входить до редколегії журналу «Вісник кримінального судочинства».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]