Експорт зерна з росії під загрозою після ударів України по Керченському мосту та порту Новоросійська – Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

Після ударів України по Керченському мосту та російським військовим суднам у порту Новоросійська у російських експортерів зерна виникли проблеми з його вивезенням з країни.

Про це інформує Bloomberg із посиланням на дані російського аналітичного центру "СовЭкон".

Зазначається, що морські російські термінали на Азовському морі вже припинили приймати зерно від постачальників через заповнення сховищ. Поблизу азовських терміналів утворилися черги з потягів, які не можуть розвантажитися.

За словами директора "СовЭкону" Андрія Сизова, наразі майже всі потужності зі зберігання зерна у портах зайняті, тому ситуація загострюється.

Судна, що виходять з російських портів на Азовському морі раніше перевантажували зерно на більші кораблі у Керченській протоці, а потім везли його Чорним морем до пункту призначення. Однак Росія обмежила судноплавство через протоку з міркувань безпеки після атаки на Керченський міст 17 липня.

Минулими вихідними українці також атакував російський нафтовий танкер поблизу Керченської протоки. Це може змусити деяких судновласників обережніше заходити в російські чорноморські порти.

Нагадаємо, що за підсумками минулого року Росія встановила історичний рекорд з врожаю зерна – 158 млн тонн, запаси зерна були найбільшими за 30 років. У липні експорт підскочив на 60% рік до року – до безпрецедентних 4,4 млн тонн. Тепер плани російських експортерів під загрозою.

Вгорі: вдруге зруйнований Кримьскій міст колись буде зруйнований остаточно. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]