Ексзаступник керівника ОП Смирнов отримав підозру

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишньому заступнику керівника Офісу президента Андрію Смирнову повідомили про підозру у незаконному збагаченні.

Про це начебто повідомили кілька співрозмовників "Української правди" у правоохоронних органах.

Жодних інших деталей джерела видання не надали.

Згодом стало відомо наступне: справа стосується купівлі майна за цінами, що можуть бути заниженими. Восени НАБУ провело обшуки в водія, матері та брата Андрія – Ігоря.

Підозра оголошена за незаконне збагачення.

"Слідчі дії стосувались справи про нажите майно братом Андрія Смирнова Ігорем. Журналісти з’ясували, що він придбав апартаменти в елітній новобудові у Львові, земельну ділянку в Карпатах, паркомісце у Києві, а ще Volkswagen Multivan, BMW і мотоцикл з величезними знижками, але чому ціни були занижені і звідки взялися гроші на оплату, брати не змогли чітко відповісти", – повідомили джерела.

У лютому 2023 року журналісти УП з’ясували, що за 2022 рік брат на той час заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова Ігор придбав майно, у тому числі квартиру та земельну ділянку в Карпатах за ціною, значно нижчою за ринковою загальною сумою чверть мільйона доларів.

Повідомлялося, що брати не змогли дати однозначну відповідь, звідки взялись гроші на покупки, і чому ціни занижені.

Але ще до того, в березні 2023, САП відкрила кримінальне провадження стосовно Андрія Смирнова за заявою громадської організації "Антикорупційна правозахисна рада" про вчинення ним корупційних злочинів. Йшлось про записане на брата майно, яке, за твердженням організації, придбав особисто Андрій Смирнов.

Андрій Смирнов в 2014 балотувався в народні депутати як мажоритарник у Дніпропетровській області, але не пройшов. Однак став помічником одного з лідерів місцевого Правого сектору Андрія Денисенка, який балотувався від БПП. При цьому вже наступного року Смирнов захищав як адвокат ексміністерку юстиції часів Януковича Олену Лукаш, писав Рух Чесно.

У 2015 обрався до Дніпропетровської облради від УКРОПу. У 2019 прийшов на посаду заступника голови Офісу президента – тоді ще Андрія Богдана. Займався в ОПУ судовою галуззю.

29 березня президент Володимир Зеленський звільнив заступника голови Офісу президента Андрія Єрмака Андрія Смирнова.

ВГОРІ: АНДРІЙ СМИРНОВ. ФОТО З САЙТУ ОП

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]