Епіфаній: держава має захистити українців від негативного «православного» впливу кремля

|
Версия для печатиВерсия для печати

Православних українців необхідно захисти, в тому числі зусиллями держави, від впливу московії.

Про це предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній розповів в інтерв’ю LB. UA.

«Ми повинні говорити про захист. Держава захищає свою територіальну цілісність. Держава захищає свій інформаційний простір - було закрито декілька проросійських каналів для того, щоб вони не впливали негативно на свідомість українців. Держава захищає свою фінансову систему, енергетичну систему, і, звичайно, що на релігійному підґрунті вона так само повинна захистити православних українців від негативного кремлівського впливу. Бо як структура, московський патріархат в Україні має безпосередню інституційну зав’язаність з москвою»,- зазначив митрополит.

Він акцентував на тому, що в Україні наразі заборонені проросійські партії, які не мають відкритого інституційного зв’язку з москвою, який має в Україні московський патріархат.

Митрополит вважає, що необхідність захистити усі сфери буття від кремлівського впливу є ключовою, щоб отримати перемогу над ворогом.

Митрополит також пояснив, хто на сьогодні володіє найбільшими духовними святинями українців - лаврами.

«Що стосується лавр, тут питання подвійне. Лаври є надбанням українського народу. Це майно належить Українській державі, ним розпоряджається уряд України. Але інше питання, що цими лаврами володіють - на умовах договору - монастирі Московського патріархату в Україні. Держава може прийняти рішення про розірвання договору, хоча щодо Почаївської лаври в них закінчується договір оренди цього року, наскільки мені відомо»,- розповів Епіфаній.

За його словами, є значна кількість монахів, які підтримують ідею переходу до Православної церкви України. Тож якщо більшість ченців цього патріархату вирішить перейти до ПЦУ, для держави не буде проблемою передати їм зокрема Києво-Печерську Лавру, тому що це власність Української держави.

Однак, за його словами, на відміну від парафій, перехід монастиря має бути колегіальним рішенням більшості насельників, юридично оформленим.

Як відомо, вже під час повномасштабного військового вторгнення росії в Україну народна депутатка Інна Совсун (фракція "Голос") зареєструвала в парламенті законопроєкт про заборону в Україні російської православної церкви.

Нагадаємо, московський патріарх Кирило благословив російських воїнів на війну з Україною.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця
15:10
Підривна діяльність: СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври упц (мп)
14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]