Естонія висилає 14 співробітників та закриває два російські консульства

|
Версия для печатиВерсия для печати

Естонія викликала посла росії в Естонії Володимира Ліпаєва для передачі ноти про те, що Естонія закриває генеральне представництво росії в Нарві, консульський відділ в Тарту, а також оголошує персонами нон грата 14 співробітників, сім з яких мають дипломатичний статус.

Про це повідомляє національний мовник ERR.

Віцеканцлер естонського Міністерства закордонних справ М'ярт Вольмер, який передав дипломатичну ноту, наголосив, що зазначені особи мають залишити Естонію до 30 квітня. Він заявив, що в ситуації, коли постійно надходять повідомлення про жахливу діяльність російських збройних сил у Бучі та інші місцях, не можна говорити про продовження звичайних відносин, адже росія серйозно порушує міжнародне право, взяті на себе міжнародні зобов'язання. Віцеканцлер також додав, що винні у воєнних злочинах та злочинах проти людяності мають бути притягнуті до відповідальності.

Вольмер укотре наголосив, що дії росії в Україні неприйнятні. Також росія повинна вивести свої війська з України і понести відповідальність за збитки, які вона завдала війною.

Про закриття регіональних генконсульств росії повідомила і Латвія. Будуть закриті консульства у Даугавпілсі та Лієпаї. Крім того, вишлють 13 дипломатів і співробітників посольства Росії.

У понеділок, 4 квітня, Литва першою з країн Європи після початку війни в Україні відкликала свого посла з росії, а також наказала російському послу Олексію Ісакову залишити Литву. Крім того, влада країни наказала закрити консульство росії в Клайпеді.

Раніше повідомлялося про те, що Франція висилає ряд російських дипломатів.

Міністерство закордонних справ Італії оголосило 30 російських дипломатів персонами нон грата, і вони мають залишити країну.

У посольство росії в Ірландії закінчується дизпаливо для опалення та гарячого водопостачання як самої дипмісії, так і житла дипломатів, а також почалися проблеми з рахунками в банку.

Федеральний уряд Німеччини визнав 40 російських дипломатів «небажаними особами».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]