Єврокомісія створює аудиторську раду, яка контролюватиме використання 50 млрд євро Україною

|
Версия для печатиВерсия для печати

Європейська комісія розпорядилася утворити аудиторську раду для підвищення ефективності управління коштами, виділеними для України, а також для контролю за їх використанням.

Відповідне рішення оприлюднили на сайті ЄС.

Аудитори також запобігатимуть махінаціями, корупції та виявлятимуть конфлікт інтересів при освоєнні допомоги.

Ця ревізійна комісія діятиме до 30 квітня 2028 року. Вона працюватиме у Брюсселі і складатиметься із трьох осіб, які мають досвід у сфері аудиту. Крім цього, секретаріат ради базуватиметься у Києві. Аудиторів зобов'язали щонайменше шість разів відвідувати щороку Україну для виконання своїх обов'язків.

Також щороку у Брюсселі проводитимуть не менш, ніж шість засідань аудиторської ради, на яких обговорюватимуть результати перевірок. Голова ради може при необхідності скликати додаткові засідання.

У роботі ради можуть брати участь також спостерігачі від країн, які складають внески до фонду з підтримки України. 

Серед завдань аудиторської ради:

  • постійно моніторити системи управління та контролювати Україну щодо використання фінансування ЄС у межах Фонду та сигналізувати про будь-які системні проблеми чи потенційні слабкості цих систем;
  • має право запитувати інформацію та звертатися до компетентних органів та здійснювати у будь-який час власні перевірки процедур і витрат коштів. Підсумкові звіти повинні, залежно від обставин, містити рекомендації для України щодо покращення її системи управління та контролю;
  • звітувати з періодичністю не менше одного звіту кожні 3 місяці. У цих звітах має бути подана думка щодо ефективності української системи управління та контролю за коштами. Інформація, яку аудитори отримали або дізналися про будь-які виявлені випадки неправильного управління допомогою, має бути негайно передана Єврокомісії.
  • ухвалювати рекомендації Україні у всіх випадках, коли виконавчі органи не вжили необхідних заходів для запобігання, виявлення, виправлення, розслідування та переслідування шахрайства, корупції, конфлікту інтересів та порушень, які впливають або серйозно ризикують вплинути на раціональне фінансове управління коштами.
  • запитувати допомогу України в отриманні інформації та документів, включаючи будь-які електронні дані, і просити Київ вжити всіх необхідних заходів для полегшення роботи осіб, яким доручено проводити перевірки.

Ukraine Facility – програма фінансової підтримки відбудови та модернізації України від Євросоюзу протягом 2024-2027 рр. На неї ЄС передбачив 50 млрд євро.

Зображення вгорі: Єврокомісія. Фото: energynews.com.ua

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:04
В країнах ЄС скорочується чисельність армій — FT
17:30
Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні
17:11
Замість пошуку зрадників в самій НАБУ, вірогідний зрадник Кривонос вирішив шукати тих, хто "злив" інформацію журналістам
16:08
Експосадовцю з "Укренерго" загрожує 6 років за розкрадання бюджетних 10 мільйонів
16:02
У застосунку "Резерв+" з'явився статус бронювання від мобілізації
15:52
Усі опитані визволені із полону рф розповіли про катування, - Моніторингова місія ООН
15:41
Справа про найбільший в історії України хабар: суд випустив тестя Насірова Глімбовського під заставу у 200 мільйонів
14:02
Суд зобов'язав НАБУ розслідувати будівництво дороги до готелю Зіновія Козицького, яке де-факто профінансував його син - голова ЛОВА
12:08
Ексголова слідчого управління ГПУ Щербина отримав шість років в’язниці за хабар
11:39
Марк Рютте став новим генсеком НАТО

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]