ФСБ помстилась Швейцарії за санкції - вкрала годинники

|
Версия для печатиВерсия для печати

У відповідь на приєднання Швейцарії до санкцій ЄС через війну проти України ФСБ конфіскувала в Москві годинники Audemars Piguet на мільйони франків.

Про це повідомило швейцарське видання NZZ.

22 березня агенти ФСБ обшукали приміщення місцевої дочірньої компанії швейцарського виробника годинників класу люкс Audemars Piguet і вилучили годинники на мільйони франків, повідомило МЗС у  конфіденційній ноті членам кількох комісій, у тому числі комісії з питань зовнішньої політики парламенту. 

Офіційно годинники конфісковано за нібито митні правопорушення, однак у МЗС Швейцарії вважають, що це "репресивний захід" у відповідь на санкції.

Швейцарія заморозила кошти російських олігархів, які входять до санкційного списку ЄС, приблизно на 5,75 мільярда швейцарських франків.

Крім того, за п'ять днів до обшуку в годинникової компанії уряд Швейцарії посилив санкції та заборонив експорт товарів розкоші до Росії.

Швейцарський виробник годинників Audemars Piguet оголосив, що зупинить експорт до Росії та призупинить роздрібну торгівлю там.

Інцидент показує, що економічна війна між Росією і Заходом у розпалі, а Швейцарія перебуває в її центрі, вважає видання.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]