ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 15 грудня

|
Версия для печатиВерсия для печати

ЗСУ відбили атаки ворога на 6 напрямках, на фронті відбулося 110 боєзіткнень, - Генштаб

Українські військові протягом доби відбили атаки росіян на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Куп’янському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 15 атак ворога в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 11 атак противника біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони успішно відбили 23 атаки ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 22 атаки південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують ворога в районі Новомихайлівки Донецької області. Тут наші захисники успішно відбили 17 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 9 атак противника північніше Приютного, західніше та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Водночас на Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

ППО вночі знищила 14 "шахедів" - Повітряні сили

Вночі мобільні групи Повітряних Сил та Сил оборони України знищили ворожі "шахеди" у Миколаївській, Херсонській, Хмельницькій та Полтавській областях.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

У ніч на 15 грудня 2023 року противник атакував ударними безпілотниками типу "Shahed" з району Приморсько-Ахтарськ.

"Усі 14 ворожих безпілотників було збито мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України в межах Миколаївської, Херсонської, Хмельницької та Полтавської областей", - зазначили у ПС.

За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія вночі атакувала Україну також керованою ракетою С-300. 

Від початку повномасштабного вторгнення РФ українські захисники ліквідували близько 343 890 російських загарбників.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Як зазначається, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.12.23 орієнтовно становлять:

особового складу - близько 343890 (+1090) осіб,

танків - 5706 (+14) од,

бойових броньованих машин - 10654 (+38) од,

артилерійських систем - 8099 (+11) од,

РСЗВ - 920 (+0) од,

засоби ППО - 605 (+0) од,

літаків - 324 (+0) од,

гелікоптерів - 324 (+0) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня - 6226 (+20),

крилаті ракети - 1608 (+2),

кораблі /катери - 22 (+0) од,

підводні човни - 1 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн - 10699 (+24) од,

спеціальна техніка - 1189 (+4).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:01
Перший день Олімпіади-2024: розіграють 14 комплектів медалей
09:41
Професор Нєбітов вважає вбивцю професорки Фаріон "абсолютно проукраїнським" - це таке у нас "проукраїнське" керівництво поліції
08:27
росія спланувала та здійснила теракт в казармах Оленівки, де перебували українські військовополонені, - Associated Press
08:00
DeepState: росіяни захопили Вовче на Донеччині
22:32
“Ліл”: військовий Олександр Рудоманов висвітлив злодіяння столичної ДМС
20:00
У суботу в Україні дощитиме, буде спекотно на півдні
18:51
Суд арештував підозрюваного у вбивстві Фаріон, на засіданні донька питала Зінченка "Навіщо?"
18:05
Мегавати будь-якою ціною: чи зможе Україна наростити імпорт електроенергії
17:25
САП просить ВАКС стягнути з начальника відділу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Жука активів на 4,5 млн грн
16:58
РПЦ дійсно втратила ознаки Церкви, — професор Людмила Филипович

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]