ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 12 липня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Минулої доби відбулося 103 бойових зіткнення.

Про це пишуть в офіційному фейсбуці Генштабу ЗСУ.

Російські обстріли України

Противник завдав 49 авіаційних ударів (скинув 101 КАБ) та провів 486 ударів дронами-камікадзе, здійснив 3109 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів.

Бої на Харківщині

На Харківському напрямку окупанти чотири рази безуспішно атакували наші позиції в районах Глибокого та Вовчанська. За попередньою інформацією за поточну добу ворог втратив на цьому напрямку 105 осіб, з них 36 – безповоротними. Знищено вісім автомобілів, дві артсистеми, одну ББМ, пункт управління БпЛА, одиницю спецтехніки та три склади боєприпасів. Пошкоджено танк загарбників. Втрати уточнюються.

На Куп’янському напрямку напруга зберігається в районах Берестового і Синьківки, де на даний час відбито три атаки та триває одне боєзіткнення. Ситуація під контролем підрозділів Сил оборони.

Бої на Сході

На Лиманському напрямку ворог активізувався в районі Макіївки і Невського - провів вісім штурмів. Українські захисники стійко тримають позиції і не дають окупантам просунутися вперед, бої тривають.

Сіверський напрямок. Від початку доби ворог здійснив три спроби вклинитися в бойові порядки наших підрозділів в районах Роздолівки та Верхньокам’янського Ситуація контрольована - точиться бій.

Від початку доби на Краматорському напрямку російські окупанти чотири рази атакували наші позиції в районах Часового Яру та Іванівського. Успіху не досягли.

На Торецькому напрямку ситуація напружена. Окупанти 18 разів безуспішно атакували поблизу Північного, Торецька та Нью-Йорка.

Найгарячіша ситуація сьогодні була на Покровському напрямку, де ворог 32 рази атакував наші позиції в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Сокола, Новоселівки Першої, Калинового та Карлівки. 27 атак відбито нашими захисниками. Напруженою залишається обстановка поблизу Новоолександрівки та Прогреса, де іще триває п’ять боєзіткнень. Наші захисники стримують ворога.

Протягом доби, попередньо, окупанти втратили 219 осіб загиблими та пораненими. Також знищено танк, дві бойових машини піхоти, артилерійську систему, п’ять автомобілів та два мотоцикла. Пошкоджено ще 16 одиниць військової техніки, серед якої шість гармат і мінометів.

На Курахівському напрямку наразі нараховується дев’ять спроб противника наблизитися до наших позицій в районах Красногорівки, Парасковіївки та Георгіївки. Всі атаки зупинено.

Обстановка на Півдні

На Времівському напрямку було 13 ворожих атак. Неподалік Водяного та Костянтинівки чотири відбито. Тривають бої у п’яти локаціях біля Урожайного, а чотири спроби ворога тут просунутись вже завершено.

На Гуляйпільському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Відбито одну атаку. Втрат позицій недопущено, ситуація контролюється нашими оборонцями.

На Придніпровському напрямку окупанти не полишають надії витіснити наших захисників з плацдармів на лівому березі Дніпра. Дві штурмові дії противника зазнали невдачі.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Втрати ворога

Сили оборони України від початку повномасштабного вторгнення ліквідували 556 650 російських загарбників.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 12.07.24 орієнтовно становлять:

  • особового складу ‒ близько 556650 (+1030) осіб,
  • танків ‒ 8191 (+9) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 15755 (+23) од,
  • артилерійських систем – 15158 (+48) од,
  • РСЗВ – 1119 (+0) од,
  • засоби ППО ‒ 888 (+2) од,
  • літаків – 361 (+0) од,
  • гелікоптерів  – 326 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня  – 12035 (+26),
  • крилаті ракети ‒ 2397 (+5),
  • кораблі /катери ‒ 28 (+0) од,
  • підводні човни  - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 20409 (+84) од,
  • спеціальна техніка ‒ 2543 (+8).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]