ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 21 липня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Минулої доби, 20 липня 2024 року, ворожа активність зросла майже по всьому фронту - зафіксовано 172 бойових зіткнення.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Удари по території України

Загалом, російський агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетні (15 ракет), 66 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 87 КАБ) та 715 ударів дронами-камікадзе, здійснив 4574 обстріли позицій наших військ та населених пунктів, 128 з них - із РСЗВ.

Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Козача Лопань, Борщова, Слобожанське, Липці, Колісниківка, Глибоке, Піщане, Лиман, Сергіївка, Нескучне Харківської області; Ямпіль, Діброва, Північне, Диліївка, Торецьк, Олександропіль, Тимофіївка, Урожайне, Вугледар, Єлизаветівка, Вовче, Желанне, Роздільне, Велика Новосілка Донецької області; Лобкове і Кам’янське на Запоріжжі.

Удари по ворогу

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили пункт управління, артилерійську систему, радіолокаційну станцію та дев’ять районів зосередження особового складу і військової техніки ворога.

Бої на Харківщині

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося сім бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Глибоке.

На Куп’янському напрямку противник 13 разів атакував позиції наших підрозділів. Сили оборони відбивали штурмові дії біля семи різних населених пунктів. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Берестового та Стельмахівки.

Бої на Сході

На Лиманському напрямку наші війська відбили 11 атак окупантів в неподалік Невського, Макіївки та у бік Лозової.

На Сіверському напрямку Силами оборони також відбито 11 штурмових дій, поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили 20 спроб противника прорвати нашу оборону, зокрема, в районах Часового Яру, де відбулась понад половина з цих боєзіткнень, Кліщіївки, Калинівки та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації ворог здійснив 10 атак неподалік населених пунктів Північне, Залізне та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 52 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новоолександрівки та Прогреса, де провів 16 та 17 атак відповідно. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Воздвиженки, Лозуватського, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Карлівки Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Бої на Півдні

На Времівському напрямку агресор здійснив шість штурмів наших позицій неподалік Костянтинівки та Старомайорського Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось сім бойових зіткнень в районах Малої Токмачки, Щербаків та Новоданилівки. Ворог випустив понад півсотні некерованих авіаракет у бік Кам’янського та Лобкового.

На Придніпровському напрямку нашими захисниками відбито 11 атак ворога на лівобережжі річки Дніпро.

Обстановка на Півночі

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території рф, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

Втрати ворога

Сили оборони України від початку повномасштабного вторгнення ліквідували 566 710 російських загарбників.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.07.24 орієнтовно становлять:

особового складу - близько 566710 (+1100) осіб,

танків - 8266 (+9) од,

бойових броньованих машин - 15963 (+46) од,

артилерійських систем - 15586 (+44) од,

РСЗВ - 1121 (+0) од,

засоби ППО - 896 (+1) од,

літаків - 362 (+0) од,

гелікоптерів - 326 (+0) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня - 12402 (+52),

крилаті ракети - 2401 (+0),

кораблі /катери - 28 (+0) од,

підводні човни - 1 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн - 21036 (+68) од,

спеціальна техніка - 2616 (+9).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

11:35
Ціни на картоплю в Україні сягнули максимуму за 10 років
10:31
Білий дім розглядає можливість надання Україні крилатих ракет великої дальності JASSMs
09:28
Збірна України виборола 9 медалей у восьмий день Паралімпіади-2024 у Парижі
08:18
Хантер Байден визнав себе винним у ухиленні від сплати податків
20:10
6 вересня в Україні очікується мінлива хмарність, температура повітря до +28°
19:22
До Європи дістався новий інвазивний вид бджіл. Вони прилетіли з Індії
18:01
Кількість громадян, які загинули унаслідок удару РФ по Полтаві, збільшилася до 55.
17:02
Миколаївська філія Адміністрації морпортів під керівництвом ексрегіонала переплатила за автівку з панорамним дахом
16:39
Нова енергія Зеленського: звинувачену за розкрадання в мінюсті призначили міністром юстиції
16:09
У США заарештували колишню співробітницю уряду Нью-Йорка за шпигунство на користь Китаю її видала Ферарі та елітна нерухомість

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]