Глава Нацполу Іван Вигівський живе у будинку подруги, а сестра торгує пальним із фігурантами справ поліції. Він без проблем пройшовт"спецперевірку" СБУ (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Начальник Нацполіції Іван Вигівський живе в приватному будинку під Києвом, який оформлений на давню подругу його родини. А сестра керівника Нацполу, яка працювала вчителькою молодших класів, раптово стала засновницею компанії, яка займається гуртовою торгівлею пальним, і веде торгівлю з фігурантами справ Нацполу.

Про це свідчить розслідування "bihus.info", яке цинічно коментує Вигівський у Facebook.

Відзначається, що у всіх своїх деклараціях Вигівський багато років зазначає, що постійно користується чужим майном, офіційно – орендованим чи позиченим, щоправда поява цих активів у людей, на яких вони оформлені, викликає питання.

Після призначення главою Нацполіції Вигівський оселився в приватному будинку під Києвом вартістю 6,5 млн грн. Він оформлений на давню подругу родини, яка не мала співмірних з такою покупкою доходів, більше того – не змогла відповісти на питання журналістів ні де знаходиться "її" будинок, ні скільки в ньому квадратів, і т.д.

Окрім того Вигівський тривалий час користувався автівками, оформленими на тещу. Спочатку це був Hyundai Santa Fe, потім Volkswagen Touareg. Далі теща Touareg продала і всю виручену суму (900 тис. грн) – подарувала доньці. Тоді родина купила Audi SQ5, а сама теща після цього придбала нову Audi SQ8.

Такі авто коштують від 100 тис доларів, а теща Вигівського не має ні бізнесу, ні навіть зарплатні уже багато років ніде не отримує.

На сестру Вигівського – Оксану Альховік, оформлений приватний будинок в передмісті Миколаєва, в якому поліцейський жив, коли працював в тамтешньому управлінні.

На момент покупки Альховік жила в маленькому селі під Миколаєвом, де працювала в сільській школі – вчителькою молодших класів.

Кілька років потому сестру Вигівського оформили на роботу до брата, в Миколаївську поліцію. Тоді вона теж переїхала до міста і оселилася уже в маленькому будиночку на 32 кв.м. на околиці.

В 2019 році Альховік увійшла до складу засновників ТОВ "Югнефтепродукт", що займається гуртовою торгівлею пальним. Її партнером у цій компанії кілька років був чоловік власниці будинку, в якому нині мешкає Вигівський.

Наразі в сестри очільника Нацполу – половина бізнесу з річним виторгом близько 400 млн грн.

При цьому виявилося, що ТОВ "Югнефтепродукт" сестри очільника Нацполу кілька років торгував із фігурантами кримінальних проваджень самого Нацполу. Наприклад, у 2022 р. одним із постачальників ТОВ "Югнефтепродукт" було ТОВ "Ексон ЮК" та ТОВ "Континенталь Трейд".

У 2020-у сестра начальника Нацполу з партнерами викупила на під’їзді до Миколаєва два гектара землі, на якій запустили АЗС під брендом "KIV OIL". Коли журналісти навідалися на цю заправку наприкінці квітня – там торгували пальним без ліцензії, без чеків і з оплатою готівкою або на карту чоловіка, який продає каву в сусідній кав’ярні.

У відповіді на запит Вигівський зазначив, що йому невідомо, за які гроші сестра купувала будинок, в якому він жив. Не знає поліцейський і звідки в тещі машини, на яких він їздив. Щодо криміналу по контрагентах ТОВ "Югнефтепродукт", то йому про це нібито нічого невідомо, адже слідчі Нацполу – самостійні і в їхню роботу він не втручається.

Водночас, у соцмережі, коментуючи розслідування, Вигівський заявив, що відомості щодо його декларацій містяться у відкритому доступі на сайті НАЗК, де "зазначені активи мої та моєї дружини, а також доньки на момент спільного проживання". 

Він також заявив, що пройшов спецперевірку, яка включала в тому числі і перевірку декларації.

Нагадаємо: Іван Вигівський очолює Національну поліцію України від січня 2023 року. До того він кілька років керував Київським управлінням (2021-2023) та Полтавським управлінням (2020-2021), ще раніше – очолював слідство у Миколаївському управлінні (2016-2020), а також понад 10 років працював у структурах МВС на Миколаївщині.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]