Громада церкви УПЦ МП в Ірпені разом з настоятелем перейшла до ПЦУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Релігійна громада парафії Миколая Чудотворця в Ірпені на своєму зібранні вирішила вийти з Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) і стати частиною Православної церкви України (ПЦУ).

Про це повідомила пресслужба Університету державної фіскальної служби України, на території якого розташований храм.

“Цей крок важливий для нас усіх, особливо у цей складний для України час. Об’єднання церков в єдину церкву духовно згуртує націю, подвоїть силу і віру у нашу скору перемогу над ворогом”, – підкреслили у громаді храму.

Прихожани разом з настоятелем сфотографувалися на фоні обстріляного російськими військовими храму. Нагадаємо, Ірпінь був понад місяць окупований і після звільнення світ вжахнувся від звірств, які там вчиняла російська армія.

Настоятель храму отець Андрій Клюшев в інтерв’ю РІСУ сказав, що не може поминати ім’я московського патріарха Кіріла після того, що росіяни вчинили в Україні. Він припинив це робити ще до повномасштабного вторгнення Росії, а саме після загибелі випускників університету на Донбасі під час проведення АТО.

“У 2014 році в Ірпінь почали прибувати поранені з Донбасу у наш шпиталь, де я побудував капличку. Я познайомився з Остапом Гавриляком з Львівщини, кіборгом з Донецького аеропорту. Він був без ноги. Хлопець дуже любив футбол, який тепер став для нього темою закритою. Ця зустріч перевернула мою свідомість. Крім того, на Сході загинули випускники університету – деяких знав особисто. І я припинив поминати ім’я патріарха Кирила в богослужіннях. Виникла внутрішня опозиція. А у світлі останніх подій – тим більше", – сказав Андрій Клюшев.


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]