"Грошей не буде вже наступного року" - "гаманець" путіна Дерипаска запропонував вдвічі скоротити кількість чиновників та силовиків у рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російський міліардер Олег Дерепаска, виступаючи на Красноярському економічному форумі, заявив, що криза в росії продовжиться до середини 2025 року. Для його подолання, вважає пан Дерипаска, треба відмовитися від держкапіталізму, виходити на нові ринки, у 2-3 рази скоротити держапарат і в «пару разів» кількість співробітників силових відомств, оскільки, вважає він, це «серйозний тягар для економіки».

«Ситуація дуже непроста і непроста залишатиметься, думаю, до середини 2025 року. Можна сказати, непередбачувана»,— заявив пан Дерипаска (цитата з «Тайга.інфо»). Зрозуміло, що потрібно виходити на нові ринки дружніх країн. Це дуже складно. Інші правила гри», - додав він (Коммерсант наводить цитату з «Інтерфаксу»).

У росії необхідно вдвічі-втричі скоротити кількість чиновників, у «пару раз» — кількість співробітників правоохоронних органів, оскільки це «серйозний тягар для економіки», вважає бізнесмен. «Вже назріло питання про те, що надто багато цього держапарату та держкапіталізму. Нам потрібно більше свободи, реально більше свободи конкуренції», - сказав Дерипаска.

«Держкапіталізм, "ГосГазМ'яс" - це шлях у нікуди. Я з жахом спостерігаю ті ресурси, які за минулий рік витрачені, мабуть, марно. Раніше я думав, що це мільярди, а зараз, я дивлюся, рахунок іде вже на трильйони. Лише ринкова основа економіки, лише питання, що регулюються конкурентним середовищем… Грошей не буде вже наступного року. Нам потрібні будуть іноземні інвестори», - заявив бізнесмен.

У квітні 2022 року Олег Дерипаска закликав відмовитися від держкапіталізму та повернутися до ринкової економіки. Тоді він казав, що відновлення економіки після військового конфлікту піде до десяти років. У червні Олег Дерипаска говорив, що відновлення економіки росії після санкцій може тривати від чотирьох до дев'яти років. У грудні він знову заявив, що в росії потрібно «відмовитись від усіх химер шкідливого держкапіталізму» та зрівняти права підприємців з іншими категоріями громадян.

Олег Дерипаска (Фото Andrey Rudakov / Bloomberg via Getty Images)

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]