Ігор Гуменний: Податки. Війна. Фінансування армії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Про те, як Уряд руйнує Державу. Та про те, що треба зробити, щоб перемогти. Умова перша - вбити "тінь" і корупцію. Рецепт розумної людини для, нажаль, безголової, некомпетеної, корумпованої влади.

"КРАІНА, "БІЛИЙ БІЗНЕС" ЗВИЧАЙНО ЗАПЛАТЯТЬ І ВІДДАДУТЬ ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ. АЛЕ "БІЛИЙ БІЗНЕС" КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ ЗАПРОПОНОВАНИХ МІНФІНОМ СПОСОБУ І ФОРМ ВВЕДЕННЯ НОВИХ ПОДАТКІВ.

НАРАЗІ ВСІ ПОДАТКИ ПЛАТИТЬ ТІЛЬКИ 50% ЕКОНОМІКИ. 50% - в тіні. СПОЧАТКУ ДЕТІНІЗАЦІЯ -ПОТІМ МОЖЕМ ГОВОРИТИ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ПОДАТКІВ.

Якщо піти по шляху мінфіна - це значить примусити платити нові податки "БІЛИЙ БІЗНЕС".

Це буде шлях ДИСКРИМІНАЦІІ добросовісних платників податків.

Якщо є потреба в нових податках, то кожен в краіні має солідарно заплатити свою долю. Оподатковувати потрібно споживання. Потрібно опадатковувати не зарплату в білому бізнесі, не піднімати ПДВ, а підняти мінімальну заробітну плату до реального рівня. Ввести податки на споживання, а не піднімати ПДВ, який знову ляже тільки га білий бізнес і дасть додаткові конкурентні переваги "сіро-чорному" бізнесу.

Але спочатку уряд( мінфін) мають оптимізувати витрати, продемонструвати, що вони самі живуть за коштами, згідно доходів.

СПОЧАТКУ:

1. Секвестер бюджету, перерозподілити на користь арміі діючий бюджет. Воююча краіна зберегла структуру управління, витрати мирного часу і відповідно всю структуру чиновників з бюджетниками. (В Украіні 5.5 млн держслужбовців і бюджетників). Приклад витрат: ( "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України" за час вторгнення закупив десяток легкових автомобілів на 13,4 млн грн. У тому числі два Hyundai Staria по 2,6 млн грн за штуку, одну Toyota Camry за 1,5 млн грн та шість Skoda Octavia A8 Ambition по 1,1 млн грн за штуку).

2. Аудит і контроль витрат в самій арміі. Бюджет витрат має бути прозорим, а не чорною дірою, джеролом корумпованих доходів.

3. Консолідувати бюджети всіх рівнів. На період військового стану передати право розпорядження місцевими бюджетами - мінфіну( варіант місцевим органам військовоі адміністраціі). Місцевим органам влади залишити тільки кошти підтримку критичноі інфраструктури. Краіна проживе без "бруківкм", озеленення, газонів, розвʼязок чи нового метро. Все на армію, все на перемогу.

4. Радикально навести лад на митниці. Закрити контрабанду. Це навіть не про реформу, звичайні адміністративні рішення, кризове управління.

5. Закрити діри з акцизами на сигарети і алкоголь. Скільки можна дивитись на цигарковий епос в мережі з акцизами? Фізичний спротив озброєним силовикам, поліціі? Таке можливо тільки при підтримці представників якихось гілок влади.

6. КРАІНІ ПОТРІБНА ТОТАЛЬНА ДЕРЕГУЛЯЦІЯ І ДЕТІНІЗАЦІЯ. Украінський бізнес має солідарно вийти з тіні. В краіні війна. Потрібно радикально примусити 50% "сіро-чорноі" економіки платити податки. В Украіні є компаніі з обігом від млрд. гривень, які структуруються через ФОПи. Бізнес має забути про зарплати в конвертах, обнал, чорну, безподаткову торгівлю. Війна. Податки мають платити всі. Приклад: 25% тютюнових виробів в тіні. Контрольні закупки айфонів в Києві в десяти торгових точках різних сіток. Все струтуровано через фопи, всі телефони завезені "в чорну", без сплати податків. Це все відбувається в центрі Києва. Де наші шановані силовики, митники, податківці? В долі?

7. Коли уряд все зробить і краіні, арміі будуть потрібні нові ресурси, тільки тоді можна буде вводити нові податки.

А яка ваша думка на ініціативи мінфіна?

PS. Все це бізнес офіційно доносить до мінфіна, Премʼєра. Всі провідні бізнес - ассоціаціі: СУП, АСС, ЄБА, представники Ради Бізнесу в діалозі. Уряд, на жаль, планує діяти лінійно".

Автор: Ігор Гуменний, президент UBC Group, машинобудування

(Джерело).

Вгорі: засідання Уряду. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:21
Військова контррозвідка MAD: Росія посилила шпигунство проти ФРН
17:16
Обрано запобіжні заходи ще двом співучасникам побиття бандитами ветерана у Смілі
16:52
СБУ затримала зрадника, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі
15:52
Російські загарбники вбили трьох співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста
14:17
ВРП нарешті звільнила полтавського суддю-відмазувальника Сергія Гальонкіна
13:54
Судитимуть ексгенерала СБУ Наумова, який вкрав 4,1 млн грн
12:17
Українські бійці-спецпризначенці при виконанні завдань у Чорному морі збили Су-30СМ
11:21
У другому півріччі 2024 року економічне зростання в Україні сповільниться - МВФ
10:24
LG повертається в Росію: під брендом ОХУІ (OHUI) буде продавати косметику
09:22
«Замах на українську ідентичність» Польський сейм засудив викрадення Росією українських дітей

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]