Кількох нардепів від забороненої ОПЗЖ позбавлять мандатів

|
Версия для печатиВерсия для печати

Йдеться про Олександра Пономарьова, Наталю Королевську, Юрія Солода та Олега Волошина.

Кількох нардепів від колишньої ОПЗЖ достроково позбавлять мандатів через наявність російських паспортів. Про це LB.ua повідомили джерела в парламенті.

Як відомо, стаття 81., пункт 4 Конституції передбачає позбавлення мандату у разі припинення громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України.

"Найближчим часом очікуємо на новий Указ (президента) про позбавлення українського громадянства декількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. На підставі наявності у них російських паспортів", - зазначило джерело.

За його словами, йдеться про наступних депутатів:

  • Олександр Пономарьов;
  • Наталія Королевська;
  • Юрій Солод;
  • Олег Волошин.

"Далі - за планом голосування у парламенті за дострокове припинення їх повноважень, як це вже було у січні", - прогнозують у Верховній Раді.

Під час засідання 13 січня Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народних депутатів Андрія Деркача, Віктора Медведчука, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

Крім цього депутати задовольнили заяву ще одного нардепа – Андрія Аксьонова – про добровільну відмову від мандату. На момент обрання нардепом Аксьонов мав російський паспорт. Рада позбавила мандатів п'ятьох проросійських депутатів.

Зазначимо, що нардеп Олександр Пономарьов, який після російського вторгнення залишався в Бердянську, а потім виїхав в Крим, 19 січня несподівано з’явився у Раді. Поява Пономарьова здивувала багатьох колег, бо раніше була інформація, що він тривалий час знаходився на території, підконтрольній російським загарбникам.

А ще в грудні 2021 року з’явилася інформація, що Пономарьов – громадянин Росії. Підтвердження цієї інформації «Схеми» (спільний проєкт Радіо Свобода та UA:Перший) отримали одразу з двох незалежних одне від одного джерел, у яких є доступ до системи "Роспаспорт".

Щодо депутатки Королевської, то LB.ua писав про те, як 16 років приховувала в деклараціях нерухомість в Підмосковʼї. Також вона володіє будинком і земельною ділянкою в Росії з 2005 року. Нардепка Королевська 16 років приховувала в деклараціях нерухомість в Підмосковʼї, – "Схеми"/

Юрій Солод - чоловік Королевської. За даними ЗМІ, вони виїхали з країни на початку лютого.

Підсанкційний депутат Олег Волошин, як повідомляли ЗМІ, утік з України ще за 10 днів до повномасштабної війни.

Фото: Макс Левин


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]