Кінець "карткового туризму": Приватбанк відсьогодні підняв курс валют під час оплати карткою до рівня готівкового курсу

|
Версия для печатиВерсия для печати

ПриватБанк з 6 липня встановив однаковий ринковий курс валютообміну для безготівкових та готівкових операцій.

Про це повідомляється на сайті банку.

"ПриватБанк з 6 липня встановлює ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій. У першу чергу, це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та перекази в гривні в Україні з валютних карток, а також всі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток", - зазначили в банку.

Такий крок в Приватбанку пояснили ринковою ситуацією.

"Банк встановлює єдині курси обміну валют для оплат картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях, виходячи з ринкової ситуації, нормативних документів регулятора, підтримки цілісності ринку та виходячи з інтересів його клієнтів", = наголошується в повідомленні.

Більш відверто дане рішення прокоментував співзасновник іншого банку - monobank, Олег Гороховський.

"Картковий туризм закінчиться. Багато людей втратить роботу", - написав він.

Нагадаємо, наприкінці травня Нацбанк був змушений змінити правила через схеми. Регулятор зменшив ліміт зняття готівки за кордоном у 2 рази.

У НБУ пояснили, що це дасть змогу знизити ризики непродуктивного відпливу капіталу, зменшити можливості для спекуляцій та обходу валютних обмежень, а отже, – захистити міжнародні резерви України.

Деякі українці вигадали цікаву валютну схему у воєнний час. Для цього потрібно було виїхати з гривневою картою за кордон. Потім зняти з неї долари у рамках ліміту 100 тис. грн на місяць. Знайти когось, хто відвезе готівковий долар в Україну і продасть за курсом чорного ринку.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]