Кабмін створив нову держустанову — Національне військове меморіальне кладовище

|
Версия для печатиВерсия для печати

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про створення нової державної установи — Національного військового меморіального кладовища.

Про це повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів, у сфері управління якого діятиме новий держорган.

Це рішення пояснюють необхідністю створити належні умови для поховань, увічнення та вшанування пам’яті на Національному військовому меморіальному кладовищі загиблих захисників і захисниць України. А також для будівництва, утримання в належному стані та охорони кладовища.

Архітектурний комплекс включатиме військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань тих загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

«Фактично це започаткування основ культури пам’яті незалежної Української Держави про полеглих Воїнів. Ми маємо гідно вшановувати наших Героїв, які полягли за Україну, її суверенітет і територіальну цілісність», — заявила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Будівництво, утримання та охорона території кладовища відбуватиметься коштом держбюджету. Також за державний кошт покриватимуться витрати на поховання. У проєкті держбюджету на 2023 рік на будівництво і утримання Національного військового меморіального кладовища передбачено майже 65 млн грн.

Нагадаємо, що відповідний законопроєкт, який передбачає створення в Україні Національного військового меморіального кладовища, Верховна Рада ухвалила 31 травня.

Наразі подібні військові меморіальні комплекси існують в США, Канаді, Франції та Польщі.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]