Казахстан заблокував вивезення російського зерна до країн Центральної Азії та Китаю

|
Версия для печатиВерсия для печати

Цікаво, що підвищення тарифу не торкнулося руху між Китаєм та Європою. А на листи РЗД із проханням знизити тарифи в Казахстані не реагують.

Казахстан фактично заблокував залізничне постачання російського зерна в Китай, Афганістан Узбекистан, Киргизію та Туркменію. Про це пише RailFreight.

Зробив це Казахстан у досить витонченій формі – просто піднявши транзитні тарифи.

Зокрема, вантажний перевізник країни «КТЖ-Вантажні перевезення» підвищив вартість перевезення вантажів та порожніх вагонів у внутрішніх, імпортних, експортних та транзитних перевезеннях на 14,67%.

У результаті зернові перевезення росії стали економічно недоцільними.

За даними російської залізниці, вартість перевезення тонни зерна територією Казахстану на відстань близько 2 тисяч км складає близько 2,5 тисяч рублів проти приблизно 1,3 тисяч всередині росії. РЖД розповіли, що ще у вересні направили листа з проханням зменшити плату за транзит. Але з того часу зрушень досягти не вдалося.

В результаті російське зерно вже не доїжджає до Узбекистану, Киргизії, Туркменії та Китаю.

Проблеми також виникли з постачанням уряду талібів до Афганістану. Фактично для росії масштабні поставки до країн Центральної Азії заблоковані, як і транзит до Китаю через Казахстан, скаржаться на РЖД.

Цікаво, що рух Новим Шовковим шляхом - між Китаєм і Європою, при цьому не постраждав, оскільки підвищення тарифу КТЖ не торкнулося цін експресу Китай-Європа.

На фото: президент Казахстану Жомарт Токаєв по-східному мститься росії за заблокований у Новоросійську експорт казахстанської нафти в Європу

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]