Керівник ДП "Документ" залучив до співпраці агента ФСБ. Чи навпаки

|
Версия для печатиВерсия для печати

ДП "Документ", після відкриття ним на доручення Кабміну та ДМС, у 2022 року системи офісів в Європі для мільйонів новопереміщених українців, уклало договір про юридичну співпрацю з з німецьким адвокатським об’єднанням "Schmieder & Eckstein", засновниками якого є адвокати Франк Шмідер та той самий Карл Екштайн. Останній є очевидним агентом спецслужб росії. Це диверсія.

"Як й обіцяв, розповідаю про резонансні, неочікувані та надсумні наслідки розслідування Association of Reintegration of Crimea 2020 року.

Тоді ми досліджували діяльність ключового швейцарського агента, якщо не резидента російської розвідки, юриста Карла Екштайна. Цей "добродій" ніколи, м'яко кажучи, не переховував свою співпрацю з Кремлем, що почалася ще у 80-ті роки минулого сторіччя, в часи "залізного занавесу", але позиціонував її, як начебто "легальну" "юридичну допомогу".

Нам тоді Екштайн був цікавим насамперед у його протиправних та публічних вояжах в окупований Крим, де він не просто виступав як "один з координаторів міжнародної групи друзів Криму", але й публічно розповідав про "цінні поради", надані щодо шляхів та форм обходу санкцій.

Саме ці відомості були максимально відкриті, а АРК залишалося додати "родзинку", у вигляді окремих махінацій російських спецслужб "під парасолькою" Екштайна, власне у Швейцарії. Після публікації цього та інших розслідувань у нас, до речі, було втрачено старий сайт АРК; комусь мабуть дуже й дуже не подобалися ці наші публікації.

Втім, вейбеки не горять, та коли у липні 2024 року журналісти "Радіо.Свобода" накопали дещо надрезонасне про Екштайна й знайшли посилання на наше розслідування, то звернулися до Асоціації щодо підтвердження фактів.

Які ми надали.

Суть нинішньої журналістської справи полягає у тому, що загальновідоме українське ДП "Документ", після відкриття ним на доручення Кабміну та ДМС, у 2022 року системи офісів в Європі для мільйонів новопереміщених українців, уклало договір про юридичну співпрацю з з німецьким адвокатським об’єднанням "Schmieder & Eckstein", засновниками якого є адвокати Франк Шмідер та той самий Карл Екштайн.

Який, м'яко кажучі гуглиться на слова "Крим", "Кремль" тощо.

Уявіть собі ступінь ризиків від пана Екштайна щодо відомостей про мільйони українців, якими оперує ДП "Документ".

Найсумніше та найпередбачуваніше у цьому стало те, що керівництво ДП "Документ" стало тепер намагатися цю ситуацію, після того як журналісти "вийшли на слід", приховати. Серед іншого т.в.о. гендиректора "Документ" Сергій Прокопченко намагався брехати у відповідь на запит АРК, що запитана інформація начебто "не може бути наданою", бо "не публічна" та є "комерційною таємницею".

На повторний запит пан Прокопченко вже намагався щось розповісти, але у стилі "всьо хорошо, прєкрасная маркіза". Я особисто далекий від думки, що після цього скандалу з Епштайном пан Прокопченко вчинить щось як колись вчиняли у таких ситуаціях офіцери. Бо, за його версією, кадровий агент російської розвідки як юрист ДП "Документ" в Європі під час російської геноцидальної війни "не є проблемою"

Більш того я чомусь далекий від думки, що у цього добродія, його попередників та їх прямих керівників, які не могли не розуміти, з ким укладають договори, будуть щонайменш довгі неприємні розмови відповідно до законодавства про контррозвідувальну діяльність та процесуального кодексу. Бо тут мільярди серед іншого проходять. Це моя думка та я буду щасливий помилитися.

Але від АРК ми все одно зробимо все що можливо. Формально пан збрехав на запити та подивимося чи буде його "прикривати" відповдіний орган, щонайменш від адміністративної відповідальності.

Дуже цікаво, до речі, чи розповідав останнім часом публічно пан Прокопченко та прямо пов'язані з ним особи про патріотизм та конституційні обовязки громадян, у вимірах тієї, так скажемо, турбулентної ситуації, яка виникла навколо саме тих європейських підрозділів ДП "Документ" у вимірі нового законодавства про мобілізацію. Навіть не після, а до набуття ним чинності.

Моралі не буде, бо для тих, хто бере та дає гроші епштейнам це слове незрозуміле.

Розслідування "Радіо.Свобода".

Розслідування "АРК"  https://web.archive.org/web/20220508203609/https://arc.construction/8193...

Далі скріни відповідей ДП "Документ"

Прошу репосту та розголосу."

Автор: Борис Бабін, доктор юридичних наук, професор

(Джерело).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:37
10 вересня в Україні місцями короткочасні дощі, грози, до +29° тепла
19:45
Google перестав створювати облікові записи з російським номером телефону
18:15
Польські спецслужби запобігли спільній диверсійній операції Росії та Білорусі
17:05
СБУ повідомила про нову підозру очільнику Бучанського ТЦК, якого викрили на схемах для ухилянтів
16:18
Забруднення річок Сейм та Десни сталося через знищення рашистами очисних споруд
15:21
СБУ та Нацполіція затримали агента рф, який палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині
14:23
Інспектор Львівської митниці організував схему виїзду ухилянтів за кордон
13:15
СБУ затримала агента-рашиста, який розставляв «відеопастки» для коригування ударів по Києву
11:11
Після атаки "Шахедів" "Укрзалізниця" змінила маршрути потягів на Київщині
10:01
Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати рашистів та ситуацію на фронтах

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]