Хабар на $170 тисяч за закриття справи: другий прокурор Офісу генпрокурора отримав підозру від НАБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило ще одному прокурору Офісу генерального прокурора про підозру у підбуренні до надання неправомірної вигоди у розмірі $170 тис. за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 27 (підбурення до кримінального правопорушення), ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на кримінальне правопорушення), ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди) КК України, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), не уточнюючи прізвища підозрюваного.

За даними слідства, наприкінці червня - початку липня 2024 року у прокурора виник злочинний умисел на підбурення представника приватного товариства до надання неправомірної вигоди прокурору у справі щодо незаконного відчуження посадовими особами майна на користь приватного товариства.

"Відповідно до розробленого алгоритму прокурор у провадженні мав забезпечити надання висновку судової експертизи про відсутність матеріальних збитків, після чого кримінальне провадження мало бути закрито та як наслідок скасовано арешти майна із забороною здійснення будівництва", – уточнили у САП.

Як повідомлялося, напередодні НАБУ повідомило про підозру у цій справі прокурору Офісу генерального прокурора Олегу Гуньку. Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 4 млн грн.

Нагадаємо, 15 липня НАБУ і САП викрили двох прокурорів Офісу генпрокурора на гарячому. За версією слідства, вони отримали хабар у розмірі $170 тисяч за закриття кримінального провадження. За даними ЗМІ, йдеться про прокурорів відділу нагляду за додержання законів при виконанні кримінальних покарань і пробації.

Фото: САП

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:20
Бігун Ігор Цвєтов здобув для України 17 «золото» Паралімпіади, а тенісист Віктор Дідух 18-ту
13:22
Нові докази злочинів рашистів: на ру-сайті з усиновлення знайшли дітей з України
12:43
Справа проти Дурова почалася з відмови Telegram відкрити особистість гвалтівника
11:38
Рішення МВФ знову послати місію до Росії – крок до того, щоб "пробачити і нормалізувати російську жорстокість"
10:33
Німеччина в липні різко наростила експорт продукції в Росію
09:28
Мін’юст подав позов до ВАКС про застосування санкції до зрадниці Повалій
08:17
Канадський конгрес українців розкритикував фінансування Канадою фільму про рашистів
20:06
7 вересня в Ураїні опади не очікуються, мінлива хмарність з температурою до +28
19:10
США оголосили винагороду в $10 млн. за кожного кіберзлочинця хто зламував українські держспортали
18:38
США пригрозили санкціями країнам, які відкривають філії російських банків

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]