Харківські угоди: ексміністру оборони Михайлу Єжелю оголосили підозру за сприяння окупації Криму

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю, який погодивши підписання Харківських угод сприяв російській федерації в окупації Автономної Республіки Крим, повідомили підозру у держзраді.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Адмірал, який свого часу був головнокомандувачем Військово-морських сил України й розумів всі ризики продовження перебування російського флоту на території України, погодив весь пакет документів, необхідних для імплементації Угоди між Україною та рф з питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території України від 21 квітня 2010 року, т.з. Харківських угод», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, проєкти цих документів міністр оборони погодив навіть не відвідавши засідання Кабінету Міністрів України 21 квітня 2010 року, на якому вони обговорювались, а також без проведення обов’язкової правової експертизи щодо відповідності проєкту Угоди Конституції та законам України.

У ДБР зауважили, що через це були створені умови для продовження перебування чорноморського флоту рф на території України на 25 років, що сприяло нарощуванню військової техніки та особового складу збройних сил російської федерації, модернізації та заміні корабельного складу, літальних апаратів, основних озброєнь чорноморського флоту рф, які перебували на території України та надалі були використані під час анексії АР Крим та міста Севастополя у 2014 році, замість їх зменшення та виведення з території України, відповідно до умов базових Угод.

Ексміністр підозрюється у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Кримінальне провадження здійснюється за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

У ДБР нагадали, що 21 квітня 2010 року у Харкові експрезидент Віктор Янукович підписав від імені України угоду між Україною та російською федерацією. Цим документом на 25 років продовжили строк перебування чорноморського флоту рф у Севастополі. Зробив він це під приводом отримання знижки на природний газ.

У 2021 році про підозру за вчинення держзради вже повідомлено Януковичу та Миколі Азарову, які оголошені в розшук.

Перевіряється роль інших службових осіб у сприянні державі-агресору в посяганні в такий спосіб на суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність, обороноздатність, державну й економічну безпеку України. Розслідування триває.

Як повідомлялося, 25 липня стало відомо про оголошення підозри у державній зраді за погодження «Харківських угод» колишнім міністру закордонних справ та міністру юстиції України. Встановлено, що фігуранти перебувають за кордоном, тому підозри були оголошені заочно. Їх оголошено в державний і міжнародний розшук.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]