Компанія НАК "Нафтогаз України" на межі технічного дефолту

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Компанія НАК "Нафтогаз України" просить власників частини своїх облігацій заморозити борг на два роки, оскільки вторгнення Росії залишило компанію без готівки. Про це повідомляє Reuters.

"Українська державна газова компанія "Нафтогаз" звернулася до своїх міжнародних кредиторів з проханням відкласти платежі за її боргом на два роки, заявивши, що вторгнення Росії залишило її без готівки, оскільки багато її клієнтів тепер не змогли оплатити рахунки", - пише Reuters.

 

Як повідомив сайт ZN.ua, "Нафтогаз" через емітента своїх єврооблігацій Kondor Finance plc звернувся до власників цих паперів на суму майже $1,5 млрд із пропозицією відстрочити виплати купонів за ними на два роки, у тому числі відкласти на такий самий термін погашення єврооблігацій-2022 на $335 млн..

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", на ринку обертаються три випуски єврооблігацій "Нафтогазу", всі вони були розміщені у 2019 році: у липні – трирічні на $335 млн під 7,375% та п'ятирічні на EUR600 млн під 7,125% (п'яту частину бондів у євро викупив ЄБРР), а у листопаді – 7-річні на $500 млн із прибутковістю 7,625%.

Дата погашення випуску на $335 млн. – 18 липня 2022 року.

"Нафтогаз" пропонує виплатити всі купони з єврооблігацій-2022 та 2024 19 липня 2024 року і того ж дня погасити єврооблігації-2022. А купони з єврооблігацій-2026 НАК хотів би виплатити 8 листопада 2024 року.

Пропозиція включає також відмову від будь-яких випадків дефолту, які відбуваються внаслідок такої відстрочки платежу, та від дотримання певних ковенантів протягом дворічного періоду (з 19 липня 2022 року по 19 липня 2024-го щодо єврооблігацій-2022 та 2024 та 8 листопада року щодо єврооблігацій-2026)

Згідно з документом, термін голосування за пропозиціями спливає вдень 21 липня, а збори та оголошення результатів призначено на 26 липня.

І якщо кредитори погодяться на реструктуризацію боргу, компанія фактично увійде в технічний дефолт.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України розпорядженням №554-р від 7 липня 2022 року дозволив "Нафтогазу" змінити кредитні умови з емітентом трьох випусків його єврооблігацій Kondor Finance plc напередодні погашення одного з них на $335 млн.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]