Корупція проникла вже у ВАКС: як Лозинський вийшов під заставу

|
Версия для печатиВерсия для печати

Про це пише Тетяна Ніколаєнок, журналіст видання Цензор.НЕТ.

"Ексзаступника міністра розвитку громад Лозинського, того що по генераторам арештували, сьогодні випустили під заставу. Адвокати раптом десь нашкребли на заставу 2,5 млн, і внесли її. І зробили це якраз під вихід з відпустки судді Шкодіна, який і до того благоволив до Лозинського. От що автоматичний розподіл справ робить всесильний. І дружба родичок судді і фігурантів справи.

Далі процитую, що раніше писало Слово і діло.

Рідна сестра слідчого судді Вищого антикорупційного суду Ярослава Шкодіна була співавтором низки наукових публікацій разом із фігурантом справи колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозінського. Також родичка судді дружить із дружиною фігуранта справи.

Як стверджують джерела видання, сестра судді Шкодіна Ірина була співавтором низки наукових публікацій разом із заступником директора з управління проектами державного інституту "УкрНДІводоканалпроект" Максимом Бабенком. Його роль досліджується в рамках справи Лозінського, оскільки, за версією слідства, "відкати" здійснювалися саме із закупівель державного інституту "УкрНДІводоканалпроект".

Водночас суддя Шкодін обирав запобіжні заходи екс-заступнику міністра Лозинському та ще одному фігуранту справи – Олександру Крошці. Екс-заступнику міністра заборонили спілкуватися з Бабенком, який зараз перебуває у справі у статусі свідка. До того ж, Бабенко очолює департамент роботи з проблемною заборгованістю "Нафтогаз України", де головою правління є Олексій Чернишов. Останній теж фігурує у справі Лозинського у статусі свідка, екс-заступника міністра заборонили і з ним спілкуватися.

Також, за словами співрозмовників з НАБУ, сестра Шкодіна товаришує із дружиною Бабенка Оленою Христофоровою. Вони працюють разом у Харківському національному університеті імені В.М. Каразіна і є друзями у соцмережі Facebook. Спільна робота Ірини Шкодіної та Олени Христофорової підтверджується на сайті ВНЗ.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали Лозинського 21 січня. Правоохоронці оголосили, що викрили його на отриманні хабара у 400 тисяч доларів. Чиновник начебто вступив у змову з неназваними бізнесменами, які за його сприяння постачали державі обладнання для відновлення критичної інфраструктури за завищеними цінами.

22 січня Кабінет Міністрів звільнив Лозинського з посади у міністерстві.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]