Корупціонер із "обойми" Злочевського Олександр Ставнійчук намагається звільнити принципове керівництво Нацпарку "Тузлівські лимани", щоб грабувати НП

|
Версия для печатиВерсия для печати

Тим, хто читає дописи по НПП "Тузлівські лимани" відомо, що теперішнє керівництво на чолі з Ірина Вихристюк багато років і послідовно заважає розкрадати природне надбання не лише колишнім, а й працюючим чиновникам. Але, протягом 2023-2024 року посадова особа Південного офісу Держаудитслужби О.Ставнийчук за зверненням народних депутатів Олександра Ткаченка та Антоніни Славицької під виглядом перевірки намагалися у будь-якій спосіб ускладнити роботу НПП «Тузловські лимани», але продемонстрували лише власну некомпетентність та відверте незнання чинного законодавства.

Для дискредитації Ірини Вихристюк на офіційному сайті Держаудитслужби була розміщена викривлена інформація, начебто щодо звернення СБУ для перевірки Парку, але потім зникло само звернення СБУ і з'явились звернення вказаних нардепів, які мріють поставити на місто Ірини Вихристюк керівником нацпарку зі свого браконьєрського бесарабського оточення.

Особиста зацікавленість керівника Південного офісу Олександра Ставнійчука на "підтримку" нардепів пояснюється дуже просто – в корупційних екологічних схемах в Одеській області він не остання людина. З 2014 року Ставнійчук очолював Держекоінспекцію в Одеській області, а пізніше – Держекоінспекцію Північно-західного регіону Чорного моря. Прийшов у 2014 році в екологічні установи за «корупційною квотою» Миколи Злочевського.

Наприкінці 2009 р. Ставнійчук потрапив в патронатну службу міністра екології в уряді Юлії Тимошенко. Ймовірно, не в останню чергу - через зв’язки своєї матері, Вікторії Георгіївни, яка у Верховній раді 6 скликання (якраз у період закінчення перебування на посадах урядовців Тимошенко) пізніше була помічницею одіозного нардепа і підприємця Миколи Злочевського.

Протягом всіх цих років я та Ірина Вихристюк не раз писали про дахування Ставнійчуком різних угруповань по дерибану природно-заповідних земель на Дністрі у Тузлівських лиманах та інш. (див посилання внизу цього допису).

І що цікаве, що З червня 2023 О.Ставнійчук дивним чином очолив Південний офіс Держаудитслужби. Призначення О. Ставнійчука проходило "за спрощеною процедурою" - без підтвердження знання державної мови, без обов’язкового для цієї посади диплома про освіту за фахом економіка або фінанси / аудит. Що найцікавіше - без допуску до державної таємниці… З огляду на майбутні виклики повоєнного відновлення і необхідності здорового, прозорого контролю за витратою багатомільярдних коштів - це велике запитання до кадрових принципів і в цілому адекватності і ефективності менеджменту діючого керівництва Держаудитслужби, якій потрапив в керівні органи держави з часів януковича.

Між тим, НПП «Тузловські лимани» подав судовий позов через численні порушення працівниками Південного офісу Держаудитслужби чинного законодавства у відношеннях з Нацпарком. Але три працівника Держаудитслужби місяць перевіряють нацпарк - теж саме, що було перевірено нещодавно їх же перевіркою і нічого протиправного знайдено не було.

Після того, як дій посадовців Держаудитслужби не спрацювали, естафета щодо дискредитації Ірини Вихристюк перейшла до вищих посадових осіб Одеської обласної військової адміністрації.

Були направлені листи голови ОВА Олега Кіпера та його заступника Андрія Фігеля на ім’я Міністра Міндовкілля Руслана Стрільця щодо кадрових рішень, а попросту звільнення Ірини Вихристюк. Після чого представники громадського суспільства почали збирати підписи під зверненням до Міністра https://zeleniy-list.od.ua/vidkryte-zvernennya.../.

Підґрунтям окрім принципової позиції керівництва нацпарку щодо збереження заповідних території, може бути жорстка критика Регіональної комплексної програми з охорони навколишнього середовища Одеської області на 2024-2028 роки з боку співробітників Нацпарку “Тузловські лимани”, зокрема, Ірини Вихристюк. На думку екологів, програма є суто лобістським документом, не враховує сучасний стан довкілля Одещини та воєнний стан в Україні, фінансово не збалансований, має велику кількість помилок. Фахівці в сфері екології сходяться на думці, що реалізація програми вартістю 4 мільярди гривень призведе тільки до погіршення екологічної ситуації в області. У такому вигляді програму треба відізвати, її треба кардинально переробляти. Подано позов до суду.

Слід сказати, що попередник О.Ставнійчука Олег Муратов також "штормив" нацпарк https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1400570223462399&id=100005283042589 і причому нічого не знайшов. Олег Муратов, колишній заступник голови Одеської обласної державної адміністрації, у 2016-2020 очолював Південний офіс Держаудитслужби. Наприкінці 2020 року став заступником тодішнього голови ООДА Сергія Гриневецького. Після того, як військову адміністрацію очолив Максим Марченко, Муратов залишився на посаді заступника. Весь час лобіював звільнення Ірини Вихристюк, тому що контролював браконьєрство та виснаження природних ресурсів в об’єктах ПЗФ Миколаївської та Одеської областей. Мав «своїх людей» в керівництві НПП «Белобережье Святослава», «Нижньодністровський» та інших. Намагався призначити ”свою людину” в НПП «Куяльницкий». Зараз відсторонений від виконання обов’язків та знаходиться під слідством за звинуваченням у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Сподіваємось, що не за горами і вирок для корупціонера Ставнійчука.

Разом до Перемоги!"

Деякі публікації по Ставнийчуку О.:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:41
В НАТО пожурили РФ за безвідповідальність за "Шахеди" в повітряному просторі Румунії
15:31
Керівник ЦРУ стверджує, що РФ могла завдати ядерного удару по Україні восени 2022 року
13:35
Кількість жертв ракетного удару рашистів по Полтаві зросла до 58 людей
12:23
Вночі було збито одну авіаційну ракету Х-59 та 15 ударних дронів типу «Shahed» рашистів
11:57
Колаборант із Харкова розповів, що з російським куратором його познайомив адвокат
10:54
Кабінет Міністрів України прийняв постанову якою скасував підготовку правників у коледжах
09:19
Україна у передостанній день Паралімпіади-2024 виграла п'ять золотих медалей
08:12
У Чорнобильській зоні триває локалізація пожеж: радіаційний фон в нормі
20:11
8 вересня короткочасний дощ ймовірний лише на крайньому півдні, до +28° тепла
18:19
Місія ООН: кількість жертв серед цивільного населення України різко зросла

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]