Костянтин Корсун: Блокування Youtube за порєбріком - що це змінює

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Не люблю цю тему, але ладно, давайте розкажу про заборону на болотах YouTube, Signal, WhatsApp та все інше. На додачу до вже існуючих заборон Facebook, Instagram, Twitter.

Зрозуміло, що авторитарний режим вирішив вже не стримуватися і перетворити своє народанасєлєнійє на стадо зомбі, яке керується з єдиного мараф…, ем..тобто з телевізора. Єдиного державного телевізора. Через який можна монопольно робити прямі ін’єкції в мозок вставшим-з-колєн та видавати будь-яку дічь за правду.
До чого це призведе? Та ні до чого особливо не призведе.

Я пам’ятаю, який стояв стогін на роіссі, коли заборонили Instagram, в якому вело бізнес та отримувало засоби існування купа народу. І шо? А нічого. Ковтнули, утерлися і знов відкрили рота в очікуванні наступної порції «вялічійя».

Так буде і цього разу, жодних сумнівів.

Кажуть, начебто ЙР стане менше отримувати об’єктивної інформації з великого Світу.

Ну так. І шо?

Зараз вони отримують інформації стільки ж, скільки ми, все прекрасно знають. Але оцінюють отримані дані по-іншому. У них мізки по-іншому влаштовані, будь-які факти вони все одно підлаштують під свої імперські переконання.

Тому ще більше обмеження рабовласником свобод рабів хоча й призведе до деякого підвищення соціального напруження, але не примусить «насєлініє» до якихось активних дій за свою свободу - бо вона їм не дуже-то й потрібна.

Чи є альтернатива тому ж YouTube за порєбріком?

Якщо вимірювати за об’єктивними параметрами, то усі російські «альтернативи» разом узяті не варті нігтика мізинчика на лівій нозі YouTube.

В усіх тих доморощених «відеохостінгах» майже немає контенту, він нудний та нецікавий, не працюють алгоритми пошуку та видачі, немає і близько зручних та приємних фішок, які пропонує YouTube. Модерація контенту в них - то зовсім якась дичина. Між заливкою відео та його публікацією може пройти кілька тижнів, що свідчить про ручну модерацію та жорстку політичну цензуру. Але цензура чомусь жодним чином не заважає появі на рутьюбах відео відверто «дорослого» характеру.

І до речі, прикольна історія трапилася з тим же рутьюбом навесні 2022, коли Anonymous хакнули їх настільки глибоко, що він не піднімався 3 місяці.

І ще важливий момент. Забороняючи Signal та WhatsApp, кремлівський режим не забороняє Телеграм.

Ніякі висновки в голову не приходять, мої українські користувачі Телеги?

Закликати до логіки українські держструктури не вважаю за доцільне, вони вже не паряться про безпеку українського суспільства, а реагують виключно на команди від 95 кварталу (більшість з них).

Але деякі з громадян, хто ще досі не видалив Телеграм, чомусь вважають, що йому немає альтернативи.
Це неправда.

Канали щоб читати новини, є у Viber та WhatsApp, там ті ж самі новини та «тривоги».

Але трафік шифрований і без контролю російського таваріща майора. І без “розчленьонки”.

У якості месенджера для спілкування я рекомендую Signal, Threema, Wire, Session.

Не чув про такі? Так це не їхня проблема, а твоя, твоєї персональної кібербезпеки.

Для кого це важливо – той ними давно користується.

Вчора я цілу годину розказував в прямому ефірі однієї радіостанції про усі ці нові заборони в лаптєстані, і тому мені вже досить. Взагалі не люблю теми про ЙР, вони кончені, тьху на них.
Піду краще закінчу допис про Армія+"

Автор: Костянтин Корсун, експерт з кібербезпеки. У 2000-2005 заступник керівника відділу боротьби з комп’ютерною злочинністю при Департаменті контррозвідки СБУ. Засновник та перший керівник CERT-UA. Колишній директор та співзасновник української кібер-компанії

(Джерело).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:02
Знову Печерський суд та проросійські персонажі проти українських блогерів
15:27
Центральною фігурою у поширенні церковного мілітаризму в РФ для легітимізації агресії Кремля є Гундяєв
15:11
Всі правоохоронці раптово проснулись і стали розслідувати побиття ветерана бандитом аж за трьома статтями
14:07
Рашистський генерал Сергій Кобилаш, який командував ракетним ударом по Охматдиту, отримав підозру
13:39
У Смілі кримінальний авторитет бив та знущався з ветерана ЗСУ на очах у поліції
12:40
СБУ затримала експосадовця Куп’янської міськради та агітаторку з Херсона, які працювали на рашистів
11:24
Майже 30 відсотків всіх «російських» компаній ЄС базуються в Чехії
10:05
Обхідні схеми для переказів у понад 150 тис.грн можуть бути небезпечні
09:31
Українські агровиробники можуть забезпечити до 95% потреб ЗСУ в продовольстві
08:15
Суд на Вінниччині очолив суддя, якого засудили за корупційний злочин

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]