"Кухар Путіна" Пригожин прибув на Донбас координувати "вагнерівців" - чудова нагода вбити підараса

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Кухар Путіна" Євген Пригожин прибув на Донбас, щоб особисто координувати найманців ПВК Вагнера. Досі їхня місія була провальною.

Про це пише телеграм-канал "Можем объяснить" (колишній телеграм-канал "Открытые медиа. Эксклюзивы» – одного з проєктів російського опозиційного політика Михайла Ходорковського, – ред.).

"Євген Пригожин координує дії частини найманців із "групи Вагнера". Він вирушив у зону бойових дій за дорученням Кремля, і від нього чекають, що "вагнерівці" візьмуть у полон когось із керівництва України, розповів співрозмовник, близький до ПВК", – сказано в повідомленні.

Фото Пригожина опублікував у Вконтакті депутат-єдинорос Віталій Мілонов. Імовірно, знімок було зроблено на Донеччині – на території, яку змогли зайняти війська Росії та самопроголошених республік.

"Місія "вагнерівців" в Україні поки що не вдалася. Як ми писали, деякі з них здобули радіоактивне опромінення в районі Чорнобиля, в період окупації частини Київської області. Набирають у ПВК зараз не найкращі сили, а розцінки набагато нижчі, ніж для кампанії в Сирії та роботі в Африці", – пише "Можем объяснить".

Як повідомляли, раніше вагнерівці марно намагалися вбити президента Зеленського. 

Євген Пригожин, якого ЗМІ раніше називали особистим кухарем Володимира Путіна, займається ресторанним бізнесом з 1996 року. За даними ЗМІ, він може бути причетним до тестування бойових отрут.

За даними Bloomberg, Євген Пригожин за допомогою своїх найманців пропонував послуги безпеки й організації передвиборних кампаній у 10 країнах Африки: ДР Конго, Судані, Лівії, Мадагаскарі, Анголі, Гвінеї, Гвінеї-Бісау, Мозамбіку, Зімбабве і ЦАР.

У лютому 2018 року велике журі федерального суду американського округу Колумбія офіційно звинуватило "Агентство інтернет-досліджень" Пригожина у втручанні в президентські вибори в США 2016 року.

У жовтні 2020 Євросоюз наклав санкції на "кухаря Путіна" Пригожина.

У лютому 2021-го ФБР оголосило його в розшук.

Нагадаємо: ФБР пропонує до 250 тисяч доларів за інформацію, яка допоможе арештувати "кухаря Путіна"

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]