Кураж агентури ФСБ: митрополит Новокаховської єпархії упц (мп) отримав паспорт рф, а на Волині московитський піп не хотів виходити з авто, щоб вшанувати полеглих Героїв

|
Версия для печатиВерсия для печати

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни паспортизували митрополита Новокаховської єпархії УПЦ МП Філарета (Звєрєва, на ФОТО ВГОРІ).

Про це повідомило одне з проросійських видань ТОТ Херсонщини, передає Мост.

Російський паспорт Філарету видав 24 травня заступник голови окупаційного уряду Херсонської області Сергій Черевко.

Очолювана митрополитом Філаретом єпархія пішла на співпрацю з росіянами ще у 2022 році – другого травня в її церквах поминали проросійських бойовиків, що загинули в Одесі 2 травня 2014 року.

При цьому після Собору УПЦ МП 27 травня 2022 року під час Служб в церквах Новокаховської єпархії в невідомих обсягах припинили згадувати російського Патріарха Кирила.

Тоді проти цього збунтувався православний бізнесмен з Каховки Ігор Бжезицький, який почав погрожувати єпархії розколом, якщо згадування Кирила не повернуть.

Тоді єпархія піддалась шантажу Бжезицького і повернула згадування Патріарха Кирила.

Росіяни стверджують, що видали на ТОТ Херсонщини нібито 240 тисяч своїх паспортів.

На Волині "священик" УПЦ МП не хотів виходити з авто, щоб вшанувати полеглих Героїв

У селі Сокіл Рожищенської громади священик УПЦ МП Анатолій Остапчук виявив неповагу під час освячення пам'ятних стендів захисникам України. Священнослужитель разом з дружиною демонстративно сиділи в авто під час молитви та освячування.

Інцидент трапився у неділю, 26 травня. Про це Район.Рожище розповіли жителі села.

Фото видання Район.Рожище

Ймовірно, священик УПЦ МП повертався із села Навіз, де має парафію. Він зупинився перед людьми, що зібралися біля пам'ятних стендів у центрі села. Однак з авто ні він, ні його дружина виходити не збиралися, аби вшанувати пам'ять загиблих воїнів.

Аж поки батько Героя України Юрія Назарука Володимир не постукав у вікно й не вказав рукою, що варто було б таки вийти.

«Така демонстративна зневага просто обурює. Після усіх бід, які принесла нам Росія, російські попи показують свою зверхність над українськими захисниками. Жінка його так і продовжила сидіти в машині, не спромоглася підняти п'яту точку. За кого моляться ці люди, цікаво», – розповіла місцева жителька.

Цього дня у Соколі відкривали та освячували пам'ятні інформаційні стенди захисникам України, уродженцям села Сокіл, Аллі Пушкарчук та Сергію Гавруку.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

09:02
Кабмін звернувся до зарубіжних партнерів щодо аудиту НАБУ. Якщо директора визнають неефективним - це підстава для звільнення, - "слуга народу" Радіна
09:00
Поліція затримала вбивць казахського опозіціонера
08:27
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 21 червня
07:01
Охорона депутата-бандита "Колі-Котлєти" ("слуга народу") побила та пограбувала воїна у центрі Дніпра на очах його дитини
20:00
У п'ятницю в Україні сухо та спекотно
18:01
Джорджія Мелоні: Християнка, італійка, мати. Жінка, яка визначить долю Європи
16:18
Ближче до ЄС: Рада підтримала законопроєкт про публічні консультації
15:32
Румунія надасть Patriot Україні
15:26
Безвільна ВРП нарешті звільнила суддю Тандира, який на смерть збив нацгвардійця - весь цей час покидьок отримував зарплату
15:19
НАЗК викрило київського податківця у незаконному збагаченні на 25 мільйонів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]