Лідер угорської опозиції Мадяр прибув до Києва і вшанував полеглих захисників України - зробив те, чого уникнув агент ФСБ Орбан

|
Версия для печатиВерсия для печати

Головний суперник прем’єр-міністра Угорщини, лідер опозиційної партії "Тиса" Петер Мадяр вже приїхав до Києва та відвідав стіну памʼяті полеглих захисників України біля Михайлівського золотоверхого монастиря.

Про це свідчить допис політика у своєму Facebook:

"У Києві, біля стіни пам’яті десяткам тисяч українців, загиблих у війні".

Політик додав, що почне детальніше розповідати про свою поїздку через кілька годин. 

Зазначимо, угорський прем’єр Віктор Орбан під час свого візиту до Києва уник візиту до стіни пам’яті, попри те, що це зовсім неподалік від угорського посольства.

Петер Мадяр після масованої ракетної атаки РФ у понеділок засудив удар по "Охматдиту", а потім оголосив збір гуманітарної допомоги та медичного обладнання та анонсував свою поїздку до Києва. Також він повідомив, що планує зустрітися з угорською громадою на Закарпатті. 

Орбан через більш як добу вперше прокоментував удар Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, але не висловлював співчуття загиблим і постраждалим, а також уник згадок, що винуватцем трагедії є Росія.

Лідер угорської опозиційної партії "Тиса" Петер Мадяр передав гуманітарну допомогу на 20 млн форінтів (близько 50 тис. доларів) дитячій лікарні "Охматдит", яка постраждала внаслідок російської ракетної атаки.

Пряма трансляція відвідання лікарні і спілкування з генеральним директором "Охматдиту" Володимиром Жовніром велася на сторінці політика у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми хочемо передати зібрану гуманітарну допомогу на 20 млн форинтів», - сказав Мадяр, якому гендиректор лікарні розповів про обставини ракетної атаки, її жертв та пошкодження, а також про плани відновлення.

Політик також передав Жовніру пропозицію угорського фонду Medspot забрати до Будапешта на лікування і реабілітацію дітей, які лікувалися в "Охматдиті".

Мадяр запевнив, що «угорський народ розуміє, що на Україну напала Росія, і повністю підтримує те, що Україна має відновити територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах» 

ФОТО: PÉTER MAGYAR/FACEBOOK

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]