«Лише в рамках канонічної процедури»: в РПЦ відповіли на заяву УПЦ МП про самостійність

|
Версия для печатиВерсия для печати

Синод Російської православної церкви заявив, що статус Української православної церкви Московського патріархату може бути змінено лише після постанови Помісного собору РПЦ.

«Рішення про зміну статусу Української православної церкви може бути прийняте лише в рамках канонічної процедури, що включає ухвалу Помісного собору Російської православної церкви. Наголосити, що самочинні дії щодо зміни статусу Української православної церкви можуть призвести до появи нового розколу всередині неї», - йдеться у постанові синоду РПЦ.

Також РПЦ вирішила прийняти у «пряме підпорядкування» патріарху Кирилу Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії Української православної церкви (Московського патріархату), об'єднавши їх у новостворену Кримську митрополію РПЦ.

Водночас, Російська церква «висловила підтримку всім клірикам і мирянам УПЦ, які продовжують поминати патріарха» Кирила.

Нагадаємо, 27 травня Собор УПЦ МП заявив про ухвалу рішення про повну незалежність, а також про незгоду з позицією патріарха Московського Кирила щодо війни в Україні.

Однак, по суті, ця заява є оманливим маневром для суспільства, оскільки УПЦ МП оголосила про незалежність в управлінні ще в 1990 році, і нічого нового на останньому Соборі не було проголошено.

На фото: предстоятелі УПЦ (МП) Онуфрій, РПЦ Кирил та "смотрящій" за УПЦ (МП) від ФСБ Вадим Новінський знущаються над Україною та українцями, а начебто українська влада в уособленні президента Володимира Зеленського цього цинічно "не помічає"

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]