Міністр Ткаченко вважає УПЦ МП "нашою церквою" і має намір з нею "корректно вибудовувати діалог"

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, коментуючи можливість надати ПЦУ приміщення під монастир у Києво-Печерській Лаврі, заявив, що угода про користування двома храмами у Верхній Лаврі є, а ле з УПЦ МП.

Про це пише УНН.

"Стосовно ПЦУ і храму в Лаврі. У нас діюча угода тимчасово з УПЦ про користування двома храмами у Верхній Лаврі. Ми намагаємось корректно вибудовувати діалог як з УПЦ так і з ПЦУ. Це все ж таки дві наші церкви. І в багатьох випадках нас залучають як медіаторів. Завжди готові допомогти", - сказав Ткаченко.

Торкнувся міністр і питання можливої співпраці з ворогом священників Московського патріархату.

"Стосовно колаборантів, чи тих, хто допомагає окупаційним військам, незалежно від того, до якої церкви він належить. Ми ставимо питання до наших правоохоронних органів, щоб такі кримінальні справи були доведені до кінця. Декілька таких речей, наскільки я знаю, зараз існує. Кримінальних проваджень. Але поки що офіційно я точно нічого сказати не можу про хід розслідувань", - зазначив Ткаченко.

Синод ПЦУ просив предстоятеля Епіфанія звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (ПЦУ).

На фото: начебто українець за походженням, освіччена людина Олександр Ткаченко чудово розуміє, чим є для України насправді проросійська УПЦ МП. Але Олександр, відомий серед своїх колишніх колег як пристосуванець, двурушник і покидьок, цинічно відстоює інтереси цієї ФСБшної секти, яка прямо винна у загибелі десятків тисяч справжніх українців.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:11
Під нещасливою порнозіркою: кримінальна справа Трампа може позбавити його шансів на президентство
14:10
Двох виродків, які допомогли ДТЕК обікрасти українців на 38 млрд гривень, ВАКС звільнив від відповідальності
12:01
Чому Польща так довго вирішує долю українських біженців
10:12
Президент України підписав указ, який закриває доступ військових до онлайн-казино - за це боровся сержант Павло Петриченко, який загинув у Донбасі
08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 20 квітня
20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]