Майже 30 відсотків всіх «російських» компаній ЄС базуються в Чехії

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Майже третина всіх «російських» компаній Євросоюзу перебуває у Чехії. На цей факт звернуло увагу міжнародне рейтингове агентство Moody's.

У країнах Євросоюзу зареєстровано близько 46 000 так званих «російських» компаній, тобто тих, у яких не менше 40% належать російським юридичним особам та громадянам РФ, включаючи осіб, які мають подвійне громадянство. Про це повідомляє Радіо Прага.

 «За даними Moody's, станом на липень цього року найбільша їхня кількість (12 400) припадала на Чехію. Далі йдуть Болгарія (9500), Німеччина (4200), Латвія (3300) та Італія (2500)» , – пише hlidacipes.org.

«Moody's зосередилося на зазначених компаніях через нові зобов'язання, накладені Єврокомісією на банки та фінансові установи, у зв'язку з прийняттям 12-го пакету антиросійських санкцій. Тепер ці структури зобов'язані повідомляти відповідні національні органи про грошові перекази, що здійснюються за межі ЄС, на суму понад 100 тис. євро, якщо перекази "надходять від суб'єкта, що належить Росії". Для кредитно-фінансових організацій відстеження потоків фінансових переказів та визначення ступеня російської власності щодо операцій компаній є складним завданням» , – зазначає Moody's.

У свою чергу, чеська компанія CRIF деякий час тому опублікувала вищі, ніж Moody's, показники щодо "російських" фірм у Чехії. Станом на квітень 2024 року в країні діяло 14 776 комерційних організацій із частковою російською участю.

 «За останні два роки їхня кількість скоротилася на 7%, що відносно невелике зниження, враховуючи політичний контекст. Слід зазначити, що у ряді випадків структура власності настільки складна, що визначити кінцевого власника неможливо, тому фактична кількість може бути вищою. З того, що нам вдалося знайти, ми знаємо, що існує 10 757 компаній із виключно російськими власниками» , – пояснив Ян Циклер, аналітик додатку Cribis, який CRIF використовує для підготовки оглядів вітчизняних фірм.

«Більшість російських компаній у Чехії працюють лише у трьох секторах. За даними CRIF, 4897 з них займаються торгівлею, 4457 – нерухомістю, 1703 – професійною, науковою та технічною діяльністю. Що стосується розташування, більшість компаній, що належать росіянам, розташовані в празькому районі Жижків. Значна частина зареєстрована у Карлових Варах, Теплиці та місті Маріанську Лазні» , – резюмує видання.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]