Майже кожний другий іноземний студент в Польщі - з України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Серед майже 86 тисяч іноземних студентів, які навчаються в Польщі, 36 тисяч –  з України.

Дані порталу RAD-on свідчать, що більшість із них обрали денну форму навчання в недержавних університетах, повідомляє monitor-press.info.

RAD-on ‒ це інформаційна платформа, яка містить дані та інформацію про польську науку та вищу освіту.

Опубліковані дані вказують, що навчання в Польщі стає все більш популярним серед іноземців. У 2021 р. в Польщі навчалося майже 86 тис. студентів-іноземців. Найбільше з них прибули з України (36 тис.) та Білорусі (11 тис.). У 2021 р. до групи з 10 країн, звідки прибуло найбільше іноземних студентів, вперше увійшли Зімбабве та Нігерія.

Дані порталу RAD-on також свідчать про те, що більшість іноземних студентів обирають, як і польські студенти, денну форму навчання. Однак, на відміну від польських студентів, вони частіше здобувають освіту в недержавних вишах. У 2021 р. таким чином освіту здобували 52 % іноземців і 30 % поляків.

Також повідомляється, що торік в аспірантурі навчалися 12 тис. студентів. Серед них було понад 1,4 тис. іноземців, найбільше ‒ з Індії (18 %), України (11 %) та Ірану (10 %). Найбільшою популярністю серед аспірантів користуються інженерно-технічні, точні та природничі науки.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]