Маск показав робота-гуманоїда, який може стати новою робочою силою

|
Версия для печатиВерсия для печати

Генеральний директор Tesla Ілон Маск презентував у п’ятницю прототип свого гуманоїдного робота Optimus, запевняючи, що зможе виробляти таких мільйони й продавати їх менше ніж за 20 тис. доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Експериментальний варіант робота, розроблений Tesla в лютому, на презентації поки тільки помахав натовпу. Tesla також показала відео, на якому він виконує прості завдання, такі як полив рослин, перенесення коробок і підняття металевих прутів на виробничій станції компанії.

Маск назва робота Optimus і додав, що він зможе ходити вже за кілька тижнів. Він також очікує, що Tesla буде готова прийняти замовлення на робота через три-п’ять років.

Компанія бачить майбутнє своїх роботів у масовому залученні на заводах, що в майбутній перспективі може вплинути на подальший розвиток людства. 

За словами Маска, розвиваючи робототехнічний бізнес, Tesla змінює умови відомої місії, яка стала частиною її звернення до інвесторів та кліматичних активістів, зобов’язуючись "прискорити перехід світу до сталої енергетик.

Optimaus не відповідає напряму прискоренню стійкої енергетики", - сказав Маск. 

Також Маск, який раніше говорив про ризики штучного інтелекту, сказав, що масове впровадження роботів має потенціал "трансформувати цивілізацію" і створити "майбутнє достатку, майбутнє без бідності". Але він сказав, що вважає важливим, щоб акціонери Tesla відігравали роль у перевірці зусиль компанії.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]