"Медуза" та OCCRP виявили мережу компаній - "гаманців Путіна"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російська компанія LLC Invest та ряд пов'язаних з нею фірм, можливо, допомагають президенту росії владіміру путіну та його наближеним управляти своїми активами.

Це випливає з матеріалу, який підготувало видання "Медуза" спільно з Центром дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Вони виявили, що через структуру LLC Invest спілкуються та співпрацюють між собою керівники понад 80 компаній, більшість власників яких – близькі друзі владіміра путіна.

Усього з LLC Invest, за даними розслідування, пов'язано щонайменше 86 компаній. Загальна вартість їх активів – приблизно 4,5 мільярда доларів: це як гроші на банківських рахунках, так і нерухомість класу люкс, приватні яхти та літаки. Деякі фірми належать безпосередньо банку "Росія", найбільшим акціонером якого є друг путіна Юрій Ковальчук; власниками інших є сам Ковальчук, "подруга путіна" Світлана Кривоногих та інші наближені російського президента. Ще частина фірм номінально записана на рядових співробітників структури. 

Наприклад, компаніям, так чи інакше пов'язаним із LLC Invest, належить особняк у Карелії, де відпочиває путін; гірськолижний курорт "Ігора", де відзначала весілля його дочка; безліч інших об'єктів нерухомості, що стосуються путіна або його близьких; кілька великих яхт. Крім того, LLC Invest і пов'язані з нею фірми володіють активами, які, мабуть, діють як "гаманці" або "сховища" для долі акцій президентських друзів у різних підприємствах.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]