Морально і політично росія вже програла війну - Боррель

|
Версия для печатиВерсия для печати

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що морально і політично росія вже програла війну.

рф все частіше зазнає невдач на полі бою, тому Україна переможе. Про це Боррель заявив під час виступу на Раді Безпеки ООН.

У своєму виступі Боррель також підкреслив, що спроби росії залякати Україну та країни, які її підтримують, проваляться. Він наголосив на твердій рішучості ЄС продовжувати підтримувати Київ та додав, що росія понесе повну відповідальність за скоєні нею злочини.

«Вже понад 6 місяців триває ця незаконна, безглузда та жорстока війна. Як багато хто говорив сьогодні тут, це атака на Статут ООН і міжнародний порядок, заснований на правилах», - заявив Боррель.

«Морально і політично росія вже програла війну. І все частіше програє на полі бою. Україна переможе», - додав він.

Боррель також згадав останні заяви президента рф владіміра путіна про його плани провести фіктивні референдуми як прелюдію до незаконної анексії частин України, що ніколи не буде визнано, а також про плани мобілізації 300 тисяч резервістів і відкриті ядерні погрози.

«Таким чином, світова безпека знаходиться під загрозою. Глобальні лідери, які зібралися цього тижня в ООН у Нью-Йорку, повинні надіслати чіткий і єдиний сигнал про те, що використання зброї масового знищення є неприйнятним за будь-яких обставин», - зазначив дипломат, додавши, що, на жаль, путін продовжує небезпечний шлях ескалації.

«Він намагається залякати Україну і всі країни, які підтримують Україну. Але це не вдасться. Це зазнавало невдачі в минулому, і зазнає невдачі знову, як і всі загарбницькі війни», - заявив у промові Боррель.

«Ця війна більше, ніж війна в Європі. На кону стоїть захист слабших держав від сильніших. Ми хочемо глобального верховенства права, чи закону джунглів? Ми віримо в сфери впливу чи у вільний вибір суверенних держав? Ця війна є трагедією у багатьох відношеннях. Окрім жахливих жертв і руйнувань, завданих Україні, росія втягує світ у економічну рецесію та глобальну продовольчу кризу», - додав він.

За його словами, ЄС робить все можливе, щоб протистояти цим наслідкам.

«Наша підтримка глобальної продовольчої безпеки становить понад 7,7 мільярда євро до 2024 року. Ми підтримуємо Чорноморську зернову ініціативу, якій сприяють Генеральний секретар ООН і Туреччина. Разом із солідарністю ЄС це допомогло знизити світові ціни на продукти харчування – але, на жаль, не скасувати це. Дві третини експортованого таким чином українського зерна потрапляє до тих країн, які його найбільше потребують, а не до європейців», - заявив Боррель.

На його думку, основне питання сьогодні – відповідальність.

«Російські збройні сили тероризують цивільне населення і зараз здійснюють незліченну кількість злочинів: масові вбивства, руйнування, зґвалтування та примусову міграцію. Усі жертви російської агресії заслуговують на справедливість і відшкодування», - підкреслив Боррель.

«Ми зробимо все можливе, щоб забезпечити відповідальність. Ми покладаємося на Міжнародний кримінальний суд і на українську владу. Ми підтримуємо МКС фінансово та технічно, а також допомагаємо Офісу Генерального прокурора України, надаючи навчання, експертизу та обладнання, зокрема для збору доказів», - додав він.

Раніше верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики Жозеп Боррель сказав, що заява путіна, яка включала кроки щодо анексії українських територій і погрозу використання ядерної зброї для «захисту» росії, свідчить про паніку та відчай глави Кремля.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]