Московити розстріляли священика ПЦУ на Херсонщині

|
Версия для печатиВерсия для печати

Окупанти в смт. Каланчак Херсонської області розстріляли настоятеля та будівничого храму Всіх святих землі української протоєрея Степана Подольчака.

Про це з посиланням на очевидців та спецслужби повідомив єпископ Херсонський та Таврійський Борис (Харко).

Як розповідає владика, у 1998 р. о. Степан був висвячений Патріархом УАПЦ Димитрієм на священика і з того часу самотужки вибудовував і храм, і громаду тепер вже Православної Церкви України. Духовну освіту здобував у Колегії Патріярха Мстислава м. Харкова. До священства тривалий час був дяком-псаломщиком на Львівщині.

«За ревне служіння в умовах окупації Предстоятель благословив нагородити найвищою нагородою - правом носіння митри ще восени 2022 р. після звільнення Херсона. На жаль, через окупацію нагорода ще не була вручена. Нині о. Степан пішов по нагороду вічну від нашого пастиреначальника Христа, — зауважує владика Борис і просить про молитву за покійного. — Прошу молитов за упокій убієнного українського священика митрофорного протоєрея Степана, а також прошу про молитву за згорьовану дружину Галину, дітей та онуків, щоби Господь укріпив їх у горі та зберіг від безбожних посіпак. Хай Господь прийме душу убієнного протоєрея Степана в оселі праведників та за молитвами усіх святих землі української дарує нам якнайшвидшу перемогу над ордою».

Як розповіла ЦЖР Світлана Фоміна, начальниця Каланчацької селищної військової адміністрації, два дні тому, 13 лютого, російські окупанти вдерлися до помешкання 59-річного о. Степана Подольчака в Каланчаку, настоятеля місцевого храму ПЦУ, і вивезли в невідомому напрямку. 15 лютого його дружині зателефонували і «запросили» підійти опізнати тіло померлого чоловіка.

«Росіяни його закатували до смерті. Це була найсвітліша людина, яку мені пощастило зустріти в житті. Він ніби янгол, який спустився на землю – вірний Богу, чистий душею, чесний і справедливий. Степан Подольчак приїхав до Каланчака з Львівської області, разом із вірянами більше 10 років будував тут церкву. Він завжди був проукраїнським, усі служби проводив українською, молився за Україну, навіть в окупації. Мабуть, через це росіяни відібрали найцінніше, що є у людини – життя», – сказала Світлана Фоміна.

За її словами, крім російських окупантів у настоятеля храму ПЦУ був ще один ворог – Михайло Кулина, настоятель місцевого храму Російської православної церкви в Україні («УПЦ Московського патріархату»). Фоміна каже, що Михайло Кулина завжди ставився з заздрістю до єпархії ПЦУ за те, що люди тягнуться до них, а не його церкви.

Також мешканці Каланчацької і сусідньої Мирненської громади розповіли ЦЖР, що останні півтора тижні російські окупанти поводять тут себе дуже агресивно і жорстоко.

«Не знаємо, з чим це пов’язано. Можливо, з тим, що навіть сюди стало «прилітати» від ЗСУ по позиціях орків. Лютують вони зараз у нас страшенно. Принижують людей на блокпостах, влаштовують безкінечний шмон. Вони дуже злі», – розповіли люди.

Степан Подольчак, настоятель храму Православної церкви України в селищі Каланчак на Херсонщині. Фото з соцмереж

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:27
росія спланувала та здійснила теракт в казармах Оленівки, де перебували українські військовополонені, - Associated Press
08:00
DeepState: росіяни захопили Вовче на Донеччині
22:32
“Ліл”: військовий Олександр Рудоманов висвітлив злодіяння столичної ДМС
20:00
У суботу в Україні дощитиме, буде спекотно на півдні
18:51
Суд арештував підозрюваного у вбивстві Фаріон, на засіданні донька питала Зінченка "Навіщо?"
18:05
Мегавати будь-якою ціною: чи зможе Україна наростити імпорт електроенергії
17:25
САП просить ВАКС стягнути з начальника відділу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Жука активів на 4,5 млн грн
16:58
РПЦ дійсно втратила ознаки Церкви, — професор Людмила Филипович
15:14
Зброю, із якої вбили Фаріон, ще не знайшли; де юнак навчився стріляти - з'ясовують, - глава МВС
14:55
МВС показало відео затримання і допиту підозрюваного у вбивстві Фаріон

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]