На Генасамблеї ООН президент України Зеленський закликав позбавити РФ ядерної зброї

|
Версия для печатиВерсия для печати

 На Генасамблеї ООН президент України Зеленський закликав позбавити РФ ядерної зброї і можливостей перетворювати на зброю інші речі. Він також закликав всі країни долучитися до роботи над українською "формулою миру".

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у вівторок, 19 вересня, закликав до ядерного роззброєння Росії, повідомляє Deutsche Welle.

"Історія довела, що саме Росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще тоді, в 1990-х. Росія заслуговує на роззброєння і зараз: терористи не мають права володіти ядерною зброєю", - наголосив він.

Президент України додав, що навіть без використання ядерних арсеналів РФ перетворює на зброю або використовує у терористичних цілях й інші речі: їжу, енергію, депортацію дітей.

"Сьогодні як ніколи людство повинно діяти в повній солідарності, щоб врятувати людські життя. Як стримується ядерна зброя, так само має бути стриманий агресор і всі його інструменти та методи війни", - підкреслив він.

Володимир Зеленський нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія блокує чорноморські та азовські порти України і зараз прожовує нищити порти на Дунаї.

"Росія намагається використати дефіцит продовольства на світовому ринку як зброю в обмін на визнання окупації деяких - якщо не всіх - захоплених територій. Росія використовує ціни на продовольство як зброю", - наголосив він.

Президент зауважив, що в той час, як Україна працює над тим, щоб забезпечити постачання зерна Чорним морем, так і суходолом, "дехто в Європі підриває солідарність і влаштовує політичний театр".

"Може здаватися, що вони грають власну роль, але натомість вони допомагають підготувати сцену для московського актора", - зазначив голова української держави.

Володимир Зеленський також наголосив, що РФ вдається до терористичних методів викрадення дітей. "Ніколи раніше масові викрадення та депортації не ставали частиною державної політики. До сьогоднішнього дня", - підкреслив президент.

Він додав, що викрадених дітей у Росії "вчать ненавидіти Україну" і розривають усі їхні зв’язки з родинами. "Це геноцид", - резюмував голова держави.

 

 Президент України повідомив, що на засіданні Ради Безпеки ООН у середу, 20 вересня, представить подробиці української "формули миру", яку "повністю або частково" підтримали понад 140 держав і міжнародних організацій

За його словами, ця формула "стає глобальною" і може запропонувати рішення для оновлення архітектури безпеки та відновлення дії Статуту ООН.

"Вона пропонує рішення та кроки, які зупинять усі форми перетворення на зброю речей, які Росія використовує проти України і інших країн. І які можуть використати інші агресори", - зауважив Володимир Зеленський.

За його словами, "вперше у сучасній історії ми маємо реальний шанс припинити агресію на умовах країни, на яку напали". "І це реальний шанс для кожної країни, що агресія проти неї, проти вашої країни, якщо вона станеться, не дай Боже, завершиться не тому, що ваші землі будуть розділені (…) а тому, що ваша територіальна цілісність і суверенітет будуть повністю поновлені", - зазначив президент України.

Володимир Зеленський закликав всіх, "хто не толерує жодної агресії", долучитися до підготовки Глобального саміту миру, на якому може бути схвалена ця формула. Водночас він застеріг від спроб "укласти якісь тіньові угоди за лаштунками".

 

"Злу не можна довіряти. Запитайте (загиблого ватажка ПВК "Вагнер" Євгена - Ред.) Пригожина, чи варто довіряти обіцянкам Путіна. Будь ласка, почуйте мене. Нехай єдність вирішує все відкрито", - резюмував президент.

«Аргумент»

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу в Україні майже усюди короткочасні дощі, тепло
19:50
Україна уклала безпекову угоду з Португалією
19:05
Україна в нокдауні, але з рішучішою підтримкою ще зможе перемогти - Тімоті Ґартон Еш
18:04
Президент Украъни прибув до Португалії
17:55
Путін високо оцінив внесок Стефанчука у захист московського патріархату в Україні
16:12
ЗСУ щонайменше 1 раз застосували Рatriot над територією рф, через це Німеччина та США погрожували зупинити постачання ракет, - Bild
14:04
Керівництво "слуг" зневажає український народ - авторитетні громадські організації вимагають від нардепів заборонити РПЦ в Україні
12:01
Україна уклала безпекову угоду з Бельгією
10:02
Кураж агентури ФСБ: митрополит Новокаховської єпархії упц (мп) отримав паспорт рф, а на Волині московитський піп не хотів виходити з авто, щоб вшанувати полеглих Героїв
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 травня

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]