На Харківщині суд постановив повернути до СІЗО підозрювану в коригуванні вогню Кригіну, але чи є ще вона в Україні - невідомо

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сьогодні, 6 січня, суд скасував можливість внесення застави та повернув під варту підозрювану у коригуванні вогню по Харкову Дар’ю Кригіну.

Про це повідомляє Медіапорт.

За інформацію видання, Харківський апеляційний суд постановив нову ухвалу у справі підозрюваної у коригуванні вогню по Харкову.

Суд постановив продовжити тримання під вартою до 19 лютого без визначення застави.

"Продовжити Кригіній Дар’ї, 1993 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в умовах державної установи "Харківський слідчий ізолятор" строком до 19 лютого 2023 року, без визначення застави", - зазначено у рішенні суду.

Нагадаємо, йдеться про 29-річну Дар’ю Кригіну, якій ухвалою Дзержинського районного суду міста Харкова надали можливість вийти під заставу у розмірі 496,2 тис. грн.

Справа набула резонансу після того, як у реєстрі судових рішень помітили відповідну ухвалу. Прокуратура подала апеляцію на запобіжний захід.

Обвинувачена вийшла із СІЗО 23 грудня 2022 року. Де вона перебуває зараз - наразі невідомо.

Жінку затримали у квітні минулого року. ЇЇ підозрюють у співпраці зі спецслужбами Росії.

Кригіна прибула до Харківської області з тимчасово окупованої території України. За завданням куратора вона встановлювала координати розташування військової та критичної інфраструктури міста, а також місця дислокації сил і підрозділів ЗСУ та Нацгвардії України. За даними СБУ, жінка передала координати й допомогла армії рф скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торговельних об’єктах та житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок вказаних ракетних обстрілів є загиблі та поранені.

Під час обшуку у Кригіної знайшли 134,05 тис. євро, 216,85 тис. дол. та 730,65 тис. рублів.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]