На Сумщині жителям 10-кілометрової зони від кордону з росією рекомендують евакуюватися

|
Версия для печатиВерсия для печати

Окупанти посилили обстріли прикордонних населених пунктів.

 

Жителям 10-кілометрової зони від російського кордону рекомендують евакуюватися через збільшення інтенсивності ударів військ РФ. Мова йде про населені пункти Білопільської громади, заявив в ефірі телемарафону голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Минулого року евакуація проводилася із 5-кілометрової зони,  в яку входило 115 населених пунктів.

Упродовж останнього тижня росіяни завдали масованих ударів із РСЗВ, мінометів, авіації, артилерії по території Білопільської громади.

"Вся інфраструктура знищується, основні служби соціальні й аварійно-рятувальні знаходиться в безпосередній близькості. Тому на Раді оборони було прийнято рішення щодо рекомендацій жителям цієї громади евакуюватися", - додав голова ОВА.

Напередодні Сумська обласна військова адміністрація оголосила евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. 

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зазначив, що  Росія незабаром розпочне нову атаку північніше Харкова — потужний наступ у напрямку Сум.

Зображення вгорі: жителі Вовчанська під час евакуації з міста. Харківська область, 12 травня 2024 року

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]