НАТО обговорює приведення ядерної зброї у стан бойової готовності, - Столтенберг

|
Версия для печатиВерсия для печати

У НАТО обговорюють приведення ядерної зброї у стан бойової готовності та розгортання більшої її кількості перед обличчям зростаючої загрози з боку РФ та Китаю.

Gро це в інтерв'ю The Telegraph заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що Альянс повинен показати свій ядерний арсенал світу, щоб надіслати пряме послання своїм ворогам. Він додав, що між членами Альянсу проводяться консультації щодо виведення ракет зі сховищ і приведення їх у стан бойової готовності – як засобу стримування.

"Я не буду вдаватися в оперативні деталі щодо того, скільки ядерних боєголовок має бути в бойовому складі, а скільки — на зберіганні, але ми повинні консультуватися з цих питань. Це саме те, що ми робимо", - сказав Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО похвалив союзників за їхній внесок у стримування, в тому числі Нідерланди за нещодавні інвестиції у винищувачі подвійного призначення, які можуть нести американську ядерну зброю.

"Прозорість допомагає донести прямий сигнал про те, що ми, звичайно, є ядерним альянсом. Метою НАТО, звісно, є світ без ядерної зброї, але поки ядерна зброя існує, ми залишатимемося ядерним альянсом, тому що світ, в якому Росія, Китай і Північна Корея мають ядерну зброю, а НАТО не має, є більш небезпечним", – йдеться в інтерв'ю.

Він попередив, що Китай, зокрема, інвестує значні кошти в сучасні озброєння, в тому числі в свій ядерний арсенал, який, за його словами, зросте до 1000 боєголовок вже до 2030 року.

"А це означає, що в недалекому майбутньому НАТО може зіткнутися з чимось, з чим він ніколи раніше не стикався, а саме з двома ядерними потенційними супротивниками - Китаєм і Росією. Звичайно, це матиме наслідки", - сказав генсек.

Угорі: Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: EPA/UPG

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]