Нацбанк перевіряє реакцію ринку на можливе послаблення курсу гривні

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Минулого тижня НБУ дозволив гривні слабшати більше, ніж у попередні тижні, хоча особливих змін на валютному ринку не спостерігалося, йдеться у повідомленні інвесткомпанії ICU.

Загальний дефіцит валюти на ринку минулого тижня (за підсумками чотирьох робочих днів) зменшився на 28%, а якщо скоригувати його на потенційний разовий попит попереднього тижня, то зріс лише на 5% – чиста купівля валюти зменшилася до $464 млн, , зазначає The Page.

Клієнти банків (юрособи) за чотири робочі дні минулого тижня не змінили обсяг продажу валюти, а купівлю знизили на 16%. Отже, чиста купівля валюти у цьому сегменті знизилася на 42%, до $265 млн. У роздрібному сегменті валютного ринку чиста купівля валюти зросла на 7%, до $198 млн.

Загалом за тиждень НБУ продав валюти в еквіваленті $746 млн, що лише на 5% менше, ніж за попередній тиждень ($782 млн). Минулого тижня НБУ валюту не купував, а тижнем раніше придбав $0,6 млн.

З початку 2024 року НБУ купив $119 млн, а продав $21 282 млн.

Офіційний курс гривні за підсумками минулого тижня послабився на 0,7%, до 41,32 грн/$, а готівковий долар у системно важливих банках подорожчав на 0.5%, до 41,1-41,6 грн/$.

Аналітики ICU зробили такий висновок: «Загальний баланс на ринку змінився незначно, але НБУ цього разу дозволив гривні слабшати. Дії НБУ виглядають як спроба перевірити реакцію ринку на відносно різке коливання курсу. Ми очікуємо, що регулятор поступово відновить ослаблення гривні наступних тижнів».

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]