Незаконне відшкодуванням ПДВ: гучний скандал у Львові

|
Версия для печатиВерсия для печати

БЕБ вилучило понад 25 млн грн готівкою у відомого львівського бізнесмена, а керівництво Львівської податкової відсторонили в повному складі.

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) вилучило понад 25 млн грн готівкою у компаній відомого львівського бізнесмена. У Бюро заявили про махінації компаній із відшкодуванням ПДВ. 

Про це повідомляє пресслужба БЕБ. 

“У рамках системного відпрацювання злочинних схем розкрадання бюджетних коштів, детективи Бюро економічної безпеки України викрили компанію, яка спільно з групою підприємств, були задіяні у злочинній схемі та фактично контролюються відомим львівським бізнесменом. Використовуючи таку схему, товариство завдало державі збитків, у вигляді незаконного бюджетного відшкодування ПДВ на майже 35,4 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами обшуків офісних приміщень компанії вилучено понад 21 млн грн, 95 тис. євро, 10 тис. доларів США готівкою, загалом в еквіваленті понад 25 млн грн. Також вилучено фінансово-господарські документи та носії інформації.

За даними БЕБ, службові особи згаданого товариства, протягом 2021-2022 років, купували різноманітні продукти харчування (крупи, макаронні вироби, каву, консерви, чай, олію, солодощі тощо) у декількох приватних підприємств. Надалі товари реалізовувалися суб’єктам господарювання різних форм власності, а також через мережу продуктових магазинів на території м. Львова, що належить відомому львівському підприємцю. При цьому, продаж згаданих товарів не відображався у податковій звітності. Таким чином товариство штучно створило нібито наявні залишки вказаних ТМЦ у складських приміщеннях, що дало можливість внести неправдиві відомості до офіційних документів та подати заяви на повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Досудове розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Тим часом Державна податкова служба відсторонила керівництво Головного управління ДПС у Львівській області в повному складі.

Про це іфнормував голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

«Вітаю рішення керівництва ДПС про відсторонення керівництва Львівської податкової у повному складі за наслідками моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році», — написав депутат.

Рішення про відсторонення ухвалили у зв’язку з відшкодуванням сумнівного ПДВ без належної попередньої перевірки.

Розпочато розслідування, за результатами якого відстороненим податківцям може загрожувати звільнення.

«Хотілося б, аби така сама практика врешті-решт була поширена і на інші органи влади, зокрема правоохоронні. За пів року мали б рівень корупції нижче, ніж у Сингапурі», — заявив Гетманцев.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю дощитиме в Карпатах і на сході, вдень до +20°С
19:59
Українці гинуть за мільярди Ахметова: благодійне товариство ФК "Шахтар" отримало бронь від мобілізації
19:28
США та Великобританія перевіряють криптовалютні транзакції на суму понад $20 млрд, що пройшли через російську біржу
19:10
The Telegraph: Яка зброя може змінити хід війни в Україні
18:46
Зеленський: рф готує новий наступ у травні-червні, ми не готові до цього (уточнення)
18:07
Як Китай поглинає колись вільний Гонконг
16:59
Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона
14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]