Норвегія стала відмовляти у прихистку деяким категоріям українців

|
Версия для печатиВерсия для печати

  Уряд Норвегії оголосив про заходи жорсткої економії. Вони торкнуться як українців, так і біженців з інших країн.

Осло вже відхилило заявки кількох українців, втім з країни поки ще нікого не вислали, зазначає RFI.  

«У нас у Норвегії понад 80 тисяч українців. Людей більш ніж достатньо у всьому Фіннмарку (один з норвезьких районів. — Ред.). Ми повинні вжити заходів, які дозволять нам забезпечити захист тих, хто її найбільше потребує», — заявила міністерка юстиції Емілі Енгер Мель в інтерв'ю NRK. 

Про індивідуальний підхід до розгляду заявок від українців, у Норвегії оголосили ще у травні цього року. Тоді перестало діяти основне правило колективного захисту для всіх українців, яке було запроваджено з початком війни. У проживанні відмовляють людям з подвійним громадянством та тим, хто до приїзду у Норвегію проживав в іншій країні. 

Заявки можуть відхилити й тим, хто приїхав з безпечних, за думкою міграційної служби регіонів. З вересня цього року такими визнали Львівську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську та Рівненську області. Чи будуть українці з інших областей мати право на прихисток у Норвегії після Нового року, наразі невідомо. 

За словами міністра юстиції, муніципалітети щосили намагаються прийняти та інтегрувати всіх, хто приїжджає, і що для них важливо скоротити кількість біженців. 

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]