Обмеження цін на нафту коштує росії в $172 млн щодня

|
Версия для печатиВерсия для печати

За даними Центру досліджень Хельсінкі в галузі енергетики і чистого повітря (CREA), введена країнами Заходу стеля цін на російську нафту обходиться Кремлю в €160 млн ($172 млн) щодня. Ця цифра зросте до $280 млн на день із 5 лютого, коли обмеження пошириться на нафтопродукти.

За даними CREA, якщо продовжити зниження цінової стелі з $60 до $25–35 за барель, це скоротить доходи росії від експорту нафти як мінімум ще на €100 млн. в день. Серед інших запропонованих заходів — посилення штрафів за недотримання вимог та додаткові санкції, що може скоротити доходи росії ще на €200 млн. на день.

У CREA уточнили, що росія відвантажила сиру нафту на суму €3,1 млрд на судах країн, на які поширюється цінова стеля. "Заборона ЄС на нафту та обмеження цін на нафту нарешті набули чинності, і їх вплив виявився таким значним, як і очікувалося", - сказав провідний аналітик CREA Лаурі Мюллівірта (цитата по Bloomberg).

З 5 грудня діє ембарго Євросоюзу на нафту із росії. З того ж дня встановлено цінову стелю на морські постачання цього палива ($60 за барель). Президент владімір путін заборонив постачання нафти та нафтопродуктів по стелі цін без його особистого дозволу. 9 січня росія продала партію нафти за ціною 42,19 дол. за барель.

Раніше агентство Bloomberg зазначало, що обмеження цін на російську нафту зробили росію більш залежною від своїх нових основних покупців Китаю та Індії. При цьому, за даними індійських ЗМІ, Нью-Делі може підтримати стелю цін на нафту, якщо вартість барелю підніметься вище за $60.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]