Обвинувачений у двох кримінальних справах Тупицький судився за казенне житло в Конча-Заспі

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Ексголова Конституційного суду Олександр Тупицький звертався до Голосіївського районного суду міста Києва і просив визнати протиправним розірвання договору користування будинком користування.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на рішення 7 вересня.

У 2020-му тодішній суддя КСУ мав договір оренди помешкання площею 60 кв. м. у Будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами».

Щомісяця користування приміщенням без урахування плати за комунальні послуги коштувало Тупицькому 10 090,20 грн. з ПДВ.

Однак суддя із невідомих причин пів року не сплачував за будинок і комуналку, накопичивши близько 79 тисяч гривень боргу. Через це державна установа розірвала договір оренди в односторонньому порядку.

Тупицький вважав, що це неправомірно і оскаржував розірвання договору. Водночас його доводи у судовому рішенні не відображені.

Суд вирішив, що цей позов не відповідає ефективному способу захисту, оскільки в разі задоволення цієї позовної вимоги вона не може бути виконана примусово, а майнова сфера позивача не буде відновлена. Крім того така вимога не передбачена ні спірним договором, ні законом.

Позов Тупицького залишено без задоволення.

Колишній голова КСУ є обвинуваченим у двох кримінальних справах. Але з квітня 2022-го він на судові засідання не з’являється. У березні Тупицький із родиною залишив територію України в тепер постійно проживає у місті Відень (Австрія). Офіційні дані про те, що обвинувачений перетинав державний кордон — відсутні. Обставини перетину Тупицьким державного кордону розслідуються у іншому кримінальному провадженні.

27 травня ухвалою Подільського районного суду Києва Тупицького оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, що ексголова Конституційного суду звинувачується у підкупі свідка в інтересах колишнього Голови Вищого господарського суду України Юрія Татькова для дачі завідомо неправдивих показань у кримінальному провадженні щодо заволодіння майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

Крім того, у 2018-2019 роках Тупицький начебто сам неодноразово надавав слідчому ГПУ завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів

Також, за версією обвинувачення, ексголова Конституційного суду за попередньою змовою з головним бухгалтером суду Наталією Осницькою втрутилися в роботу автоматизованої системи дистанційного обслуговування клієнтів Державної казначейської служби України при підписанні електронних бухгалтерських документів. Голосіівський суд, який слухає йю справу, 22 серпня 2022 року аналогічно оголосив Тупицького в розшук зупинив провадження щодо нього. Водночас очікується, що суд виокремить матеріали і почне розглядати по суті справу за обвинуваченням бухгалтерки.    

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]