Очільник "Укренерго" заперечує, що його звільнили через поганий захист енергооб'єктів

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Володимир Кудрицький заявив, що його звільнення наглядовою радою з посади голови "Укренерго" не стосується питання захищеності підстанцій "Укренерго".

Про це він повідомив у свій публікації на Facebook, зазначає Економічна правда.

За його словами, в.о. голови правління "Укренерго" призначений Олексій Брехт, який відповідає за експлуатацію, відновлення та розвиток високовольтної інфраструктури в енергокомпанії.

Також під час наглядової ради було ухвалене рішення про проведення конкурсу на заміщення посади голови компанії.

Кудрицький стверджує, що позачергове засідання наглядової ради (НР) ініціював він, бо переконаний, що питання зміни керівника "Укренерго" - повноваження виключно НР.

"Попри окремі повідомлення в медіа, рішення НР щодо мого звільнення не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій "Укренерго". Я представив членам наглядової ради детальний звіт щодо кожного об’єкту. І до нього у членів НР жодних запитань не було", - заявив очільник "Укренерго".

Кудрицький каже, що на підстанціях "Укренерго" побудовано понад 60 антидронових укриттів. На них не витрачено жодної гривні з державного бюджету, адже всі вони побудовані за кошти міжнародної підтримки.

Читайте також: "Міністерство Деркача" перемогло. Кудрицького звільнили, а у майбутнього блекауту вже вимальовуються відповідальні

"Вони врятували десятки автотрансформаторів в цьому році. Це не означає, що після прильоту декількох десятків ракет енергосистема не відчує удару. Це означає, що ми зможемо швидко, за декілька днів, відновити її роботу", - зазначив він.

Крім того, за словами Кудрицького, останнім часом в анонімних телеграм-каналах і деяких ЗМІ була розгорнута кампанія з дискредитації "Укренерго".

"Я попросив пресслужбу зібрати ці публікації – вийшов пухленький каталог штучно поширених, майже ідентичних та бездоказових повідомлень, які спрямовані на руйнування іміджу компанії", - заявив колишній очільник енергокомпанії.

Кудрицький додав, що його наступник має бути обраним на прозорому публічному конкурсі й він впевнений, що досвід Олексія Брехта та команди "Укренерго" забезпечить належну підготовку енергосистеми до зими.

Перед цим, Голова наглядової ради "Укренерго" Данієль Доббені та її член Педер Андерсон подали заяви про дострокове припинення повноважень на тлі звільнення Володимира Кудрицького.

За рішенням наглядової ради НЕК "Укренерго" від 2 вересня, Володимира Кудрицького було звільнено з посади очільника компанії.

Представники міжнародних фінансових організацій стурбовані можливим звільненням Володимира Кудрицького і закликають призупинити важливі управлінські рішення до формування наглядової ради "Укренерго".

Європейсько-українське енергетичне агентство (ЄУЕА) закликало наглядову раду НЕК "Укренерго" та президента Зеленського не поспішати із звільненням Володимира Кудрицького з посади очільника "Укренерго".

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:22
У Польщі проживає близько 300 тис. українських громадян - чоловіків мобілізаційного віку
16:09
Російські загарбники вдарили по багатоповерхівці у Харкові, більше 25 поранених
15:09
Уряд Кіпру позбавив бізнесмена Ігоря Коломойського кіпрського громадянства
12:55
Через руйнівні зливи та повені у Польщі та Чехії тимчасово скасували низку рейсів на залізниці
11:59
Прибуття українських біженців в Чехію не призвело до зростання злочинності - BIS
09:05
Україна не отримає від ФРН дозволу бити вглиб Росії з німецької зброї
08:50
Треба припинити соціальні виплати українським чоловікам призовного віку в ЄС - МЗС Польщі
20:40
15 вересня в Україні очікуються дощі та грози, до +28° тепла
19:27
За 8 місяців 2024 року Україна експортувала продовольчих товарів на $16 млрд
18:03
Глава Генштабу Чехії: «Союзники мають надати Україні всю необхідну допомогу»

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]