Оголошено конкурс на посаду нового директора НАБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Документи від кандидатів прийматимуть впродовж трьох тижнів.

Конкурсна комісія з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро оголосила конкурс на зайняття посади очільника бюро. Відповідне оголошення 16 листопада опублікувало урядове видання «Урядовий курʼєр».

Кандидати на посаду директора НАБУ мають мати вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права щонайменше 10 років, досвід роботи на керівних посадах у держорганах або міжнародних організаціях не менше ніж пʼяти років, володіти державною мовою, а також «мати високі ділові та моральні якості».

При цьому посаду  не може зайняти особа, яка раніше входила до складу керівних органів політичної партії або перебувала у трудових чи інших відносинах із партією протягом двох років до подання заяви на участь у конкурсі.

Також кандидат має пройти перевірку відповідно до закону «Про очищення влади», бути виключно громадянином України та не перебувати за межами держави після запровадження воєнного в сумі більше ніж 21 день.

Прийом документів від кандидатів триватиме 21 день.

Як заявив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, навіть якщо чинна влада захоче протягнути "свого" кандидата на посаду, у неї нічого не вийде, бо закон передбачає вирішальну роль у конкурсі міжнародних експертів.

«Важливо, що критерії оцінки кандидатів щодо доброчесності досить суворі. Тому всі, у кого є проблеми з майном, репутацією, політичною нейтральністю чи інші зашквари, на успіх можуть не розраховувати», - зазначив він.

Нещодавно комісія уже затвердила регламент своєї роботи, методику та критерії оцінки кандидатів. На початковому етапі конкурсанти пройдуть тестування на знання законодавства та загальні здібності.

Найкращі 20 кандидатів будуть допущені до наступного етапу – виконання практичного завдання:

  • перевірка володіння кандидатами професійними практичними уміннями та навичками;
  • перевірка наявності у кандидатів організаційних і лідерських якостей.

Також всі пройдуть перевірку  на доброчесність, після чого почнеться етап індивідуальних співбесід.

Наприкінці конкурсу комісія визначить трьох кандидатів, одного із яких уряд має призначити на посаду директора.

Нагадаємо, попередній керівник НАБУ Артем Ситник був призначений на цю посаду 16 квітня 2015 року. 16 квітня 2022 року термін його повноважень сплив і НАБУ тимчасово очолив його перший заступник Гізо Углава.

19 липня премʼєр Денис Шмигаль на засіданні уряду доручив невідкладно організувати перше засідання конкурсної комісії з відбору очільника НАБУ.

Ще до початку роботи комісії конкурс неодноразово намагалися заблокувати, ініціатор блокування - Офіс Президента України.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:07
Олександр Чебаненко: Про чергову імітацію, паспорти чоловікам за кордоном та біг влади по граблях
16:05
Адепти московського патріархату мають психічний розлад та потребують медичної допомоги, - лікар о. Олексій Данилов
14:13
Офіційно: ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретиного та Соловйового на Донецькому напрямку
12:05
Провал оборони в Очеретино створив для ЗСУ загрозу поразки майже у всій Донецькій області
10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі
17:10
Кадрова чехарда: Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ через півтора місяця після призначення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]