Олексій Герман: Содоль - це безпринципний радянський формат ведення війни

|
Версия для печатиВерсия для печати

"#Содоль. В інформаційному просторі якось загубився конфлікт між генерал-лейтенантом Содолєм та начальником штабу полку Азов. ДБР в свою чергу вже надало відповідь на заяву і ця відповідь - не те що очікували більшість бойових офіцерів!

1. Содоль це не лише прізвище, це безпринципний радянський формат ведення війни. Де життя солдата чи офіцера вартує - НІЧОГО. На тих ділянках, яким приділяв свою увагу даний пан, життя солдата в окопі не перевищувало двох діб. Він дійсно стирав в нуль підрозділи, дійсно особисто відповідає за загибель десятків тисяч Українських солдат. Культура воювати по крапкам на мапі або приданими підрозділами - це теж від генералів старого формату. Ця стара школа ніколи не призведе нас до перемоги. Вона лише може нанести невиправної шкоди ЗСУ та Державі. Що в принципі вже зроблено.

2. Зняття Содоля з посади - це лише перший крок. Матері, дружини, діти загиблих - зобов’язані домогтись розслідування та суду над даним паном. Саме розслідування покаже, яким чином, за чиєю вказівкою і хто винен. Не можна загубити стільки життів і списати все це на війну. Ця жорстока війна не повинна бути індульгенцією від некомпетентності. Навпаки, ми повинні дуже швидко вчитись і відсікати "майстрів доповіді" від прийняття рішень. Доречі, Романа Червінського скільки вже судять? То давайте і Содоля, тут хочаб реальний і не один злочин є.

3. Я пройшов війну на всіх ланках: від групи, роти, батальйону до бригади. Більше року у безпосередніх боях, "окопах", і коли я пишу ці строки, то сподіваюсь, що суспільство навчиться в решті решт відрізняти важливе від інформаційного мотлоха. Люди зададуть собі питання; "А чому Содоля так швидко зняли і так тихо з цього приводу в "марафоні". Наскільки ми пам’ятаємо по Залужному, нам цілий серіал зробили".

4. Таким швидким зняттям і інформаційною тишею ми можемо подякувати абсолютній достовірності звинувачень, пред’явлених генералу, і намаганням замовчати цей скандал зі сторони влади. Але коли така некомпетентна людина призначається на високу посаду - це відповідальність самої влади або системи, яка генерує це у владних кабінетах. Нажаль, платимо за ці помилки ми своїми життями, а ви своїми чоловіками та батьками.

5. Суд над генерал-лейтенантом Содолем повинен відбутися. Це, по-перше, буде справедливо. Друге - це зупинить бажання інших прихильників совкового способу війни робити подібні злочини. Третє: можливо, це спонукає керівництво швидше переходити на інші стандарти війни. Четверте: війна - найчесніше місце, тут відразу бачиш, хто є хто. І нам незрозуміло, як і за що людина отримала звання Героя та погони генерал-лейтенанта???

6. На відео один з випадків керівництва Содоля. Ворог на одному з найгарячіших напрямків зайняв дві наші позиції і вклинився в оборону. Ми мали шалені втрати і резервів вже не було, але керівництво вимагало повернення позицій. Тоді офіцери управління бригади у кількості 15 осіб і ваш покірний слуга у тому числі взяли зброю і пішли штурмувати втрачені позиції. Результат. Знищено до роти живої сили, хочу зауважити, що нас дуже круто прикривала наша артилерія. В контактних боях загинуло шість побратимів. Позиції повернули, але рівно на добу. Полонені ворога були важко поранені і не дивлячись на те, шо їм була оказано перша допомога, померли.

Чому пішли офіцери. Бо вищі керівники воюють по БЧС (бойовий та чисельний склад військ), він бачить що у мене, наприклад, є ще 40 бійців, і йому насрати що це пілоти дронів або фахівці РЕБ. "Або їх відправляй, або сам йди" - ОК пішли самі. Бо щоб навчити пілота або РЕБівця потрібно купа часу та ресурсу, і вірогідність його виживання у тих умовах наближається стрімко до нуля. Але генералу то не цікаво, бо він навіть не розуміє, як до його бункеру транслюється оперативна обстановка і скільки і яких фахівців задіяно, щоб він нарешті народив своє вольове ХИБНЕ рішення.

7. Минулого разу, коли я написав рапорт на Джо Байдена з проханням виділити боєприпаси, мені навіть у ночі телефонували з ГШ та ОТУ, з вимогою видалити пост. Це моя персональна сторінка. Я нічого не видаляю і накази в цьому просторі не працюють. Якщо вам щось не подобається - можете або не читати або звільнити мене і стати на моє місце) Ви курв@ по телефону такі розумні, хочу подивитись на вас в бою.

Автор: Олексій Герман, офіцер ЗСУ

(Джерело).

Вгорі: Володимир Зеленський та Юрій Содоль (праворуч). Фото: Presidency of Ukraine / Anadolu / AFP

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]