Начальник штабу "Азову" Кротевич написав до ДБР заяву на генерала Содоля, "який вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич (Тавр) написав листа в Державне бюро розслідувань із закликом відкрити кримінальне провадження проти одного українського генерала, який, на його переконання, "вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал". Прізвище генерала військовий не назвав.

Про це Кротевич написав у Telegram.

"Написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал", - йдеться у дописі військового.

Кротевич запевнив, що йому байдуже, чи відкриють розслідування проти нього особисто і, чи посадять його за ґрати.

"Мені похрін чи почнуть розслідування проти мене і мені похер чи посадять мене в тюрму. Мені не похер, що судять комбатів та комбригів за втрату спостережного посту, але не судять генерала за втрату областей та десятків міст та втрату тисяч солдат", - написав військовий.

Начальник штабу бригади "Азов" заявив, що він спершу намагався донести інформацію про дії генерала вищому начальству, проте більшості на це все одно. Кротевич не назвав прізвище генерала, проте він наголосив, що "всі військові зараз розуміють, про яку людину я кажу, бо 99% військових його ненавидять за те, що він робить".

"Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює", - йдеться у дописі Кротевича.

За його словами, вдатися до медійного розголосу його змусило переконання, що це єдиний спосіб змінити ситуацію.

"Мене це дістало, Рубікон перейдений. Вам треба розуміти, що військові часто вдаються до медійного розголосу не від кращого життя. В нас форма правління, на жаль, така. На цей момент це, бляха, єдина можливість змінити ситуацію. Це факт. На себе мені трохи похрін. І єдине, за що мені буде завжди соромно - це за те, що я не зробив це раніше. Доля допомагає сміливим, а деяким істотам допомагає те, що більшість мовчать через розуміння наслідків "особистої вендети" проти них самих та їх підрозділів. Тому відмічу, що це моє особисте рішення і наслідки я повністю беру на себе", - наголосив військовослужбовець.

Керівник східним фронтом генерал Содоль "вбив" більше українських військових, ніж будь-який російський генерал, - заступниця голови комітету ВР, "Слуга народу" Безугла

Членкиня профільного комітету Верховної Ради з питань оборони та нардепка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла заявила, що командувач об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоль винен у більшій кількості смертей українських військових ніж будь-який російський генерал.

Про це Безугла написала у своєму телеграм-каналі.

"Невже це буде продовжуватися? Невже військові мають гуртуватися на ґрунті ненависті до свого керівника? Невже ми ТАК маємо втрачати людей і території? це Ваш задум?" – написала вона.

 

Також вона звернулася до міністра оборони Рустема Умєрова, заявивши, що він ніяк не реагує на ситуацію з генералом Содолем: "І жодної реакції Міністра оборони зі всіма цими картонними гарячими лініями і "військовим омбудсменами". Наче нічого не відбувається. , розбираєтесь у тому, ЩО відбувається?"

Раніше Безугла звинуватила Содоля у відсутності оборонних споруд поблизу Торецька.

Зображення вгорі: Богдан Кротевіч під час оборони "Азовсталі". Фото із сімейного архіву

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]